Прес-центр30 вересня 2016, 15:09

«Чужих дітей не буває», – Юрій Гарбуз відвідав обласне свято з нагоди Дня усиновлення

30 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь в обласних урочистостях, присвячених Дню усиновлення.

У Сєвєродонецькому будинку культури вітали сім’ї, які подарували нове життя дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Відкриваючи свято, Юрій Гарбуз наголосив: «Чужих дітей не буває! На жаль, є діточки, які мають два дні народження – за фактом появи на світ та через рішення суду. Держава має зробити все для того, щоб усі наші діти виховувалися у сім’ях, щоб  на ніч їх цілувала мама і зранку будив тато».

Так, на цей час під опікою та піклуванням перебуває 1021 дитина, а протягом року на сімейні форми виховання було влаштовано 69 дітей.

В області функціонує 11 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 76 дітей.

Мережа прийомних сімей охоплює всі міста і райони області, підконтрольні українській владі, і становить 90 сімей, в яких виховується 156 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом поточного року було створено 1 дитячий будинок сімейного типу та 5 прийомних сімей, до яких влаштовано17 дітей.

Юрій Гарбуз вручив почесні грамоти та подарунки облдержадміністрації прийомним сім’ям та привітав з Днем народження директора обласного Будинку дитини № 2 Катерину Донцову якій подарував сертифікат на придбання мікроавтобусу для Будинку дитини.

«Дякую вам, шановні педагоги та прийомні батьки, за ваші великі серця і любов, яку ви даруєте нашим діткам! Зі святом вас! Миру, злагоди, любові, дитячого сміху у ваших оселях!», – звернувся у вітальному слові до присутніх Юрій Гарбуз.