Архів новин

21 сентября 2016

Юрій Клименко: «Ділки намагаються збагатитись на незаконному продажу фальсифікованого алкоголю на лінії розмежування»

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив журналістам, що у ході проведення оперативних заходів на лінії розмежування співробітниками спецпідрозділу «Фантом» ГУДФС України у Луганській області була отримана інформація про незаконний обіг алкогольної продукції без марок акцизного збору в Станично-Луганському районі.

Так, мешканка с. Сизе реалізовувала незаконно виготовлені алкогольні напої, у тому числі й військовослужбовцям Збройних Сил України, які несуть службу на першій лінії оборони.

Ольга Лішик: облдержадміністрація розраховує на підтримку Агентства США з міжнародного розвитку у створенні електронної бази Державного архіву у Луганській області

21 вересня заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Українська ініціатива з підвищення впевненості»

Об’єднані громади мають проектних заявок на 93 % коштів державної інфраструктурної субвенції

Станом на 21 вересня експертною комісією при Мінрегіоні погоджено вже 1133 заявки від 157 об’єднаних територіальних громад на проекти розвитку інфраструктури, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації проектів, на які погоджено заявки, становить 931,4 млн грн (~93,1 % розміру субвенції).

Об’єднані громади Вінницької, Закарпатської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської та Сумської областей вже розподілили між інфраструктурними проектами 100 % виділених їм коштів субвенції.

Геннадій Зубко: Фінансова децентралізація збільшила у 2016-му доходи бюджетів ОТГ більше, ніж утричі - до 1,3 млрд грн

У І півріччі 2016-го надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів 159 ОТГ (з урахуванням трансфертів з держбюджету) склали 3,1 млрд грн. Це майже усемеро більше, аніж бюджети місцевих рад, які увійшли до складу ОТГ, отримали за відповідний період 2015-го. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи результати аналітичного дослідження щодо виконання бюджетів 159 створених минулого року об’єднаних територіальних громад.

ОСББ продовжують утеплювати свої багатоповерхівки за Урядовою допомогою

Щотижня все більше ОСББ у різних регіонах країни стають учасниками Урядової програми з енергоефективності. Так, за останній тиждень, з 12 по 18 вересня 2016 року, ще 9 ОСББ звернулися за державною підтримкою та залучили разом близько 1,5 млн грн на енергоефективні заходи у багатоповерхівках.

 

Володимир Гройсман: Уряд затвердить до кінця року стратегію розвитку українських доріг та консолідує ресурси для продовження масштабного будівництва доріг в Україні

Уряд до кінця року затвердить стратегію розвитку українських доріг та акумулює близько 35-40 млрд грн. на наступний рік на будівництво доріг в Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час огляду стану виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей у вівторок.

Новини АТО: протягом минулої доби ворог не порушував «режим тиші»

20 вересня протягом доби бойовики жодного разу не порушували режим припинення вогню, проте говорити про стабілізацію ситуації на лінії розмежування ще зарано, ‑ про це повідомив журналістам заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Факт припинення вогню з боку бойовиків по всій лінії розмежування – є добрим знаком, провісником змін на краще та початку процесу мирного врегулювання ситуації на Луганщині», ‑ прокоментував ситуацію Юрій Клименко.