Архів новин

20 сентября 2016

Юрій Клименко: «Зі свого боку ми зробимо все можливе для запуску залізничного сполучення «Кадіївка – Попасна»

У рамках опрацювання міжнародних домовленостей, які були досягнуті під час сьогоднішнього засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду у м. Попасній щодо можливості запуску залізничного сполучення «Кадіївка – Попасна» та облаштування пункту пропуску і оформлення вантажу.

У нараді взяли участь представники Луганського прикордонного загону, спецпідрозділу «Фантом» ГУДФС України у Луганській області, ПАТ «Укрзалізниця» та Попаснянської райдержадміністрації.

Відбудеться публічне обговорення виконання бюджету охорони здоров’я Луганщини за 2015 рік

22 вересня о 10:30 у конференц-залі готелю «Мир» міста Сєвєродонецька відбудеться публічне обговорення звіту головних розпорядників бюджетних коштів за 2015 рік Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації.  

Проведення публічного обговорення ініційовано: Благодійною лігою «Соціум», кризовим медіа-центром «Сіверський Донець», Сєвєродонецькою агенцією розвитку громад.

Юрій Гарбуз відкрив дитячий садок у Красноріченському

20 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відкрив дошкільний навчальний заклад «Пролісок» у селищі Красноріченське Кремінського району. На урочистому заході були присутні керівники району, освітяни, духовенство, батьки, жителі села. Діти радо вітали гостей святковою програмою.

Новий концертний сезон Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії почав з виконання шедеврів української класичної музики

На черговому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про відкриття нового концертного сезону в Луганській обласній філармонії.

Музичний сезон розпочався 14 вересня концертом Академічного симфонічного оркестру філармонії, де лунала виключно українська класична музика, - розповів журналістам директор філармонії Ігор Шаповалов.

Наприклад, глядачі мали змогу почути Симфонію № 2 Бориса Лятошинського, яка ще ніколи не виконувалася на сценах області.  

Погоджувати документацію із землеустрою тепер буде територіальний орган Держгеокадастру, вибраний спеціальною програмою

Урядом прийнято рішення стосовно реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності при погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Створення конкурентного ринку тепла в Україні - шлях до зменшення енергетичних витрат та тарифів на комунальні послуги

Держенергоефективності плідно працює над перебудовою ринку теплопостачання з метою створення конкуренції між виробниками тепла. При цьому залучається досвід країн ЄС, які вже пройшли цей шлях. Так, на черговому засіданні профільної Робочої групи, яке відбулося 16 вересня в Агентстві, обговорено досвід Литви у проведенні аукціонів із закупівлі теплової енергії в альтернативних виробників та визначенні «граничної ціни» виробництва теплової енергії.

 

Юрій Клименко: «Зловмисники намагаються переправити на тимчасово окуповану територію товар, який в Україні набагато дешевше»

19 вересня співробітниками спецпідрозділу «Фантом» ГУДФС у Луганській області на КПВВ «Станиця Луганська» було затримано жителя міста Лисичанськ, який намагався незаконно пронести на тимчасово окуповану територію комп’ютерної техніки на суму близько 10 тис. грн. з метою подальшої реалізації. Про це під час зустрічі з журналістами розповів заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко:

«На непідконтрольній українські владі території Луганщини даний товар має величезний попит, тож затриманий планував продати його в два рази дорожче, ніж ціни в Україні».

Нам потрібен міжнародний механізм відповідальності для захисту прав внутрішньо переміщених осіб ‑ Президент під час Засідання високого рівня Генеральної Асамблеї ООН

Президент Петро Порошенко наголошує, що безпрецедентна міграційна криза та наплив біженців стали важливим екзаменом для всього людства - понад 250 мільйонів людей з різних причин покинули свої домівки.

 

«Ця глобальна криза вимагає від нас спільної відповідальності та скоординованих зусиль. Тому сьогодні я б хотів висловити свою солідарність з тими, хто, проти своєї волі, був змушений покинути рідні домівки», ‑ сказав Президент під час виступу на засіданні високого рівня Генасамблеї ООН на тему біженців та мігрантів.

 

Новини АТО: ворожа ДРГ впритул підійшла до позицій наших військовослужбовців

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

19 вересня ввечері ворог зі стрілецької зброї та під ствольних гранатометів тричі вів обстріл у напрямку сіл Новоолександрівка та Новозванівка Попаснянського району.

В той же час біля Новозванівки диверсійно-розвідувальна група противника вийшла до позицій українських військовослужбовців. Наші захисники дали гідну відсіч силам бойовиків.