Архів новин

19 сентября 2016

Юрій Гарбуз: «Ми працюємо над створенням нової моделі медицини в області, яка працюватиме в інтересах кожного пацієнта»

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив під час робочої зустрічі з працівниками Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні.

 

В ході зустрічі очільник області обговорив з лікарями актуальні проблеми галузі та медичного закладу зокрема, відвідав усі відділення, зустрівся з пацієнтами:

 

Паралімпіада 2016: Національна збірна України завоювала 117 медалей

18 вересня в Ріо-де-Жанейро завершилися ХV Паралімпійські Літні Ігри.

Загалом на Паралімпіаді 2016 року українці здобули 117 медалей: 41 золоту, 37 срібних та 39 бронзових нагород на 33 медалі більше, ніж на попередніх Паралімпійських іграх у Лондоні, у тому числі – на 9 золотих медалей.

Україна посіла третє місце за кількістю золотих нагород після Китаю та Великобританії.

Нагадаємо, до складу Паралімпійської збірної увійшов легкоатлет з Луганської області Микола Жабняк. Спортсмен виступав у двох дисциплінах: метання диска та штовхання ядра.

До уваги громадян!

З метою підвищення військової дисципліни у підрозділах ЗСУ, розташованих на території області, та своєчасного притягнення до відповідальності осіб, які припустили некоректну поведінку щодо цивільного населення діють прямі телефонні номери військової служби правопорядку.

«Ми маємо створити умови для формування нового освітнього простору Луганщини», – Юрій Гарбуз

19 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу зустріч з керівництвом Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів.

На поточний момент тут живуть і навчаються 59 дітей, хоча заклад розрахований на 240 учнів.

«Завдяки колосальній та самовідданій роботі працівників закладу ми можемо розширити його функціонал», – зауважив Юрій Гарбуз.

«Дивовижні» шукають винахідників

У місті Сєвєродонецьку громадською організацією «Дивовижні» розпочато відбір заявок на фестиваль для науковців та винахідників «Лабораторія міста».

 Для участі у акції кожен бажаючий може надати свій проект наступного спрямування: енергозбереження та енергоефективність, велоінфраструктура міста, «меппінг» міста, сміттєпереробка, «зелені» технології та розвиток міського середовища.

Метою заходу є благоустрій міста, новації у енергоефективних програмах та презентація науково-технічних винаходів та гаджетів містян.

22 вересня Україна проведе «День без автомобілів»

У рамках виконання Національного плану дій з енергоефективності на період  до 2020 року в Україні щорічно будуть проводитись «Дні без автомобілів».

 

Така акція є важливим елементом інтегрованої політики сталого енергетичного розвитку нашої держави. ЇЇ метою є впровадження принципів свідомого екологічного способу життя, відповідального ставлення до навколишнього середовища та скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

 

Дев’ять медалей завоювали спортсмени-підводники Луганщини на чемпіонаті Європи

Спортивний сезон 2016 року для спортсменів-підводників закінчився у цьому році в Німеччині, де на берлінському озері Сторіцзее відбувся чемпіонат Європи 2016 з підводного орієнтування. Європейська першість зібрала найсильніших спортсменів з 14 країн.

До складу збірної України увійшли три представники Сєвєродонецької школи підводного спорту «САДКО»: заслужений майстер спорту України Катерина Сенічкіна, заслужений майстер спорту України Олександр Золотов і майстер спорту України міжнародного класу Євген Золотов.

Зарплата вчителям має зрости на третину, - Лілія Гриневич на Форумі видавців у Львові

Усі педагогічні працівники, що зараз знаходяться між 8 та 12 розрядом, мають піднятися вгору по тарифній сітці на 2 розряди. Разом із загальним підвищенням зарплати бюджетників, це дозволить збільшити зарплату вчителям на третину. Про це розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час розмови з освітянами Львівщини на тему «Концепція Нової української школи: чому та як потрібно змінювати шкільну освіту в Україні» в рамках Форуму видавців у Львові.

Затримано жителя Луганщини, який займався контрабандою м’яса до Росії

Працівниками «Фантома» ГУДФС у Луганській області спільно із військовослужбовцями Луганського прикордонного загону під час патрулювання затримано жителя смт Мілове, який намагався незаконно провезти на територію Росії партію м’яса. Про це повідомив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко:

«Затримання відбулося в 15 метрах від лінії кордону біля с. Рання Зоря. Загальна вартість вилученого майна оцінюється в 31 тис. грн. За фактом правопорушення правоохоронцями складено протокол по ст. 164 та  204 КУАП».

На Луганщині відбувся форум «Об'єднана громада – наше майбутнє!»

17 вересня заступник голови облдержадміністрації Роман Косинський,  голови райдержадміністрацій та районних рад взяли участь у форумі «Об'єднана громада – наше майбутнє!»  в рамках  заходів з нагоди першої річниці створення Білокуракинської об'єднаної територіальної громади.

На заході були порушені питання щодо діяльності та перспектив створення об’єднаних територіальних громад. Дискусія форуму торкнулася проекту реалізації утворення в області десяти нових ОТГ.

Новини АТО: бойовики порушують «режим тиші» на попаснянському напрямку

У Попаснянському районі минулої доби було неспокійно ‑ про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Ввечері минулої доби бойовики з автоматичних, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі обстріляли позиції українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка.

Інформації про жертв та руйнування не надходило.

Всеукраїнський шаховий фестиваль виграв представник Луганської області

Днями у місті Миколаїв завершився фестиваль «Шлях до майстерності 2016». Головний турнір з нормою майстра спорту України зібрав шахістів із семи областей України.

У результаті запеклої боротьби турнір виграв представник Луганської області, кандидат в майстри спорту Владислав Бахмацький. Він набрав 8,5 очок з 11 можливих, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.