Архів новин

23 сентября 2016

Юрій Гарбуз доручив забезпечити житлом багатодітні сім’ї

Під час урочистих заходів у  Станиці Луганській голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз подякував матерям-вихователькам будинків сімейного типу Стрижаченків та Федорових за їх відданість дітям та жертовність заради їх майбутнього.

Дізнавшись, що багатодітні сім’ї не вагаючись залишили свої рідні домівки та змушені винаймати тимчасове житло, Юрій Гарбуз надав доручення терміново вирішити це питання.

У Станиці Луганській з’явився центр миру

23 вересня голова Луганської державної обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у урочистих заходах в рамках Свята Миру та Єдності у смт Станиця Луганська.

Очильник області привітав учасників та гостей свята та наголосив на необхідності ментального переорієнтування населення Луганщини та його переходу до відбудови: «Якщо ми наведемо лад у головах людей, то встановимо й злагоду у нашому регіоні. А його розвиток стане лише питанням часу».

СБУ викрила ще одну спробу вербування українця російськими спецслужбами

Чергову спробу схилити громадянина України до негласного співробітництва з фейковою «спецслужбою» терористів, що діє під протекторатом ФСБ РФ, викрила на Луганщині контррозвідка СБУ.

На Луганщині зареєстровано понад 288 тисяч переселенців

Станом на 22 вересня 2016 року в Луганській області міськими та районними управліннями соціального захисту населення зареєстровано 288 819 внутрішньо переміщених осіб, які складають 256 283 сім’ї. Із загальної кількості облікованих 23 335 – діти, 7 904 – інваліди, 210 350 – пенсіонери.

Заарештовано одного з ватажків банди «Рим», яка тероризувала жителів окупованого Должанська Луганській області

В одному зі районів Києва співробітники СБУ затримали одного з ватажків незаконного «козачого» збройного формування «Рим», який більше півроку був в розшуку.

Бандформування «Рим» діяло у м. Должанську (колишній Свердловськ) на окупованій території Луганської області в 2014-2015 роках. Угруповання тероризувало місцеве населення, займалося пограбуваннями, контрабандою вугілля та зброї.

Ринки області продовжують наповнюватися овочами нового врожаю

За даними статистичних спостережень на споживчому ринку області у другій декаді вересня знижені ціни на моркву (на 10,3 % – з 4,36 грн до 4,17 грн), ріпчасту цибулю (на 8,3 % – з 5,16 грн до 4,73 грн), картоплю (на 8,2 % – з 5,25 грн до 4,82 грн), буряк (на 4,4 % – з 3,44 грн до 3,29 грн).

Також продовжується здешевлення гречаної крупи та цукру: у межах 0,1 – 2,8 % або на 0,05 – 1,12 грн.

На Луганщині спостерігається позитивна динаміка обсягів експорту та імпорту товарів у порівнянні з минулим роком

За сім місяців 2016 року обіг експорту та імпорту товарів у Луганській області зріс на 281,3 млн дол. США та склав 507,9 млн  дол. США.

Зокрема, експорт збільшився на 210,2 млн дол. США та склав 280,5 млн дол. США. Імпорт – на 71,1 млн дол. США та склав 227,4 млн дол. США.

Позитивне сальдо експорту-імпорту досягло 53 млн дол. США. Слід відзначити, у січні-липні 2015 року сальдо було від’ємним і становило майже 86 млн дол. США.

Схід та Захід разом: рятувальники з різних куточків України взяли участь у міжрегіональних змаганнях з пожежно-прикладного спорту

23 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь  у відкритті XXII міжрегіональних змагань з пожежно-прикладного спорту на приз «Дружба пожежних» під лозунгом «Схід та Захід разом».

 

Всього ж у змаганнях взяли участь 12 команд: з Луганщини (з Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька), з Донеччини (з Бахмуту, Костянтинівки, Краматорська, Слов’янська), з Харківщини (з Лозової та Харкова) та з Львівщини.

 

Перші 650 млн грн з 6 млрд буде інвестовано у Донбас, а також Дніпропетровську, Запорізьку і Харківську області

Сьогодні відкрито шлях для старту спільного з Європейським інвестиційним банком проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», спрямованого на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні. Заплановано до реалізації 69 проектів, які будуть забезпечені державою. Держава  бере зобов’язання по поверненню позики. Загальна вартість 200 млн євро.  Так Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття відповідної постанови КМУ.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза колективу ДТЕК Луганська ТЕС з нагоди 60-річчя заснування підприємства

Шановні працівники та ветерани ДТЕК Луганська ТЕС!

 

Прийміть сердечні вітання зі святом – 60-ю річницею заснування вашого підприємства!

Ваша щоденна праця є доказом, що в енергетичній галузі працюють професіонали, які здатні досягати поставлених цілей та вирішувати складні завдання сьогодення. Ваша праця – це стимул для розвитку Луганщини.

Від вашої майстерності, компетентності та досвіду залежить якість побуту та добробут наших громадян, стабільна робота промислових підприємств та соціальної сфери, економічна та енергетична безпека Луганщини.

Бойове зіткнення на попаснянському напрямку: ворог впритул наближався до позицій наших військовослужбовців

Протягом минулої доби бойовики чотири рази відкривали вогонь у напрямку населених пунктів Попаснянського району, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, ввечері російсько-терористичні війська три рази відкривали вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї у напрямку села Новоолександрівка. Також у районі працював ворожий снайпер.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза колективу СНВО «Імпульс» (м. Сєвєродонецьк) з нагоди 60-річчя від дня створення підприємства

Шановні працівники науково-виробничого об’єднання  «ІМПУЛЬС»!

Шановні ветерани підприємства!

 

Від щирого серця вітаю вас із славетним ювілеєм – 60-річчям від дня створення Сєвєродонецького науково-виробничого об’єднання «Імпульс»!