Прес-центр9 грудня 2019, 13:12

Делегація з Литви надала гуманітарну допомогу військовим та відвідає Золоте

Про це йшлося на зустрічі заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом сьогодні, 9 грудня.

«Литовська Республіка є стратегічним партнером України, другом Луганщини. Наші партнерські відносини вимірюються роками. Від жителів області дякую за підтримку протягом складних для України часів. Литва однією з перших відгукнулася на допомогу», – наголосила Катерина Безгинська.

Вона зауважила, що крім співробітництва в галузі освіти та культури має розвиток і бізнес партнерство. За цими напрямами вже реалізовано багато ініціатив та впроваджено значну кількість перспективних проєктів: «Сподіваємось на подальшу співпрацю».

Розповідаючи про поточну ситуацію на Луганщині, заступник голови облдержадміністрації поінформувала про позитивні зміни, які протягом останнього часу відбулися на КПВВ «Станиця Луганська» та поряд з цим об’єктом, та акцентувала, що КПВВ у Золотому готове до відкриття з нашого боку.

До речі, одразу після зустрічі в Сєвєродонецьку делегація з Литви вирушила саме у місто Золоте, де нещодавно відбулося розведення сил та засобів.

А напередодні, як повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, вони відвідали одну з окремих механізованих бригад Збройних сил України та передали гуманітарну допомогу нашим військовим.

«Дійсно, коледжі та університети Литовської Республіки із задоволенням приймають молодь з України, – відповідаючи на одне із запитань Катерини Безгинської, зазначив Марюс Януконіс. – Зокрема, кожного року ми маємо близько 30 місць для українців у магістратурі. Крім того, у вишах є певний резерв для прийняття на навчання на індивідуальній основі».

Також учасники зустрічі обговорили можливості потенційних інвесторів з Литовської Республіки, які бажають вкладати в розвиток Луганщини, та перспективи співробітництва в дорожній галузі.