Архів новин

16 декабря 2019

Підписано оновлену редакцію Дорожньої карти Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва

12 грудня у Брюсселі в штаб-квартирі НАТО було проведено 28-ме засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва. Делегацію Міністерства оборони України очолив заступник Міністра оборони України Анатолій Петренко, делегацію Альянсу очолював помічник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Каміль Гранд.

Під час заходу учасники розглянули результати співпраці з НАТО у 2019 році у сфері озброєнь і реформування національного оборонно-промислового комплексу та визначили пріоритетні завдання на 2020 рік.

Купуй луганське – підтримуй Луганщину: м’ясопереробні заводи

Приватне м’ясопереробне підприємство «ФОП Любий Г. В.», яке працює під торговою маркою «SvatovoProdurt», введено в експлуатацію 2006 року в місті Сватове.
Підприємство займається виробництвом 60 найменувань товарів, а саме: варених, напівкопчених, сирокопчених ковбас, делікатесів, м’ясних консервів і паштетів.

Проєкт «Схід і Захід разом» будує довіру зі шкільної парти

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк зустрілись з освітянами зі Львівщини.

У вітальному слові Катерина Безгинська наголосила на важливому значенні даного проєкту. За її словами такі програми обміну дуже важливі для конструктивного діалогу між педагогічними працівниками нашої держави. До програми «Схід та Захід разом» вже долучилися сотні учасників, які стали друзями.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 50 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,7 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено 50 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 26 артилерійських снарядів і 24 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сергій Гайдай підписав розпорядження щодо грошових винагород спортсменам – призерам міжнародних змагань

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, яке підписав голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Це сім спортсменів та один тренер. Так, Микола Бараннік цьогоріч посів перше місце на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед дорослих. Тарас Губаренко став кращим на чемпіонаті світу з кікбоксингу WKA серед дорослих. Вони отримають по 8000 гривень.

Олександр Золотов переміг на чемпіонаті Європи з підводного орієнтування серед дорослих у двох вправах. Він отримає 7200 гривень.

Розпочав роботу електронний кабінет забудовника

Запуск е-кабінету відбуватиметься в кілька етапів. На першому передбачено надання послуг з отримання документів для будівель класу наслідків СС1, а це житлові та промислові будівлі (до чотирьох поверхів), а також об’єкти лінійної інфраструктури і навіть дороги.

Це стосуватимуться всіх етапів будівництва: підготовчих та будівельних робіт, а також прийняття будівлі в експлуатацію.

На наступному етапі, вже за декілька місяців, будуть доступними онлайн-послуги стосовно об’єктів, що за класом належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками.