Архів новин

11 декабря 2019

Оголошення про додатковий конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році

Регіональна комісія з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (далі – регіональна комісія), відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (із змінами), Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів),

Сергій Гайдай долучився до акції #ДійПротиНасильства

Цю масштабну акцію на Луганщині провели співробітники Головного управління Національної поліції в Луганській області.

На площі Перемоги в Сєвєродонецьку вони організували локації, де усі охочі мали змогу ознайомитися із заходами, які приймаються під час реагування на домашнє насильство, отримати консультації як діяти при будь-яких проявах насильства.

Президент підписав закон про Державний бюджет України на 2020 рік

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 294-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 14 листопада 2019 року.

Згідно з документом, доходи державного бюджету на наступний рік визначено в сумі 1095,6 млрд грн, видатки – 1182,0 млрд грн. Бюджет збалансовано з дефіцитом на рівні 2,1% ВВП (94,3 млрд грн).

У держбюджеті передбачено збільшення фінансового забезпечення заходів, спрямованих на реалізацію пріоритетних напрямів державної політики та впровадження реформ.

Підсумкова атестація з математики у 2021 році - обов’язкова

У 2021 році випускники, які здобуватимуть повну загальну середню освіту, обов’язково складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з математики.

Із демонстраційними варіантами сертифікаційної роботи з математики можна ознайомитись за посиланням

Зміст сертифікаційної роботи визначатиметься Програмою ЗНО результатів навчання з математики, затвердженою Міністерством освіти і науки України.

Для проведення ДПА з математики у 2021 році буде розроблено два варіанти сертифікаційних робіт:

Спортсмен з Луганщини – срібний призер всеукраїнських змагань зі скелелазіння

У Харкові відбулись Всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юніорів, молоді та юнаків (швидкість, болдеринг, етап, фінал).

До складу збірної команди Луганської області увійшли десять спортсменів.

За результатами триденної боротьби наш Микита Абрамкін у виді змагань «швидкість» серед юнаків 2008-2009 років народження посів друге місце.

Вітаємо!

Сергій Гайдай: життєво необхідно відремонтувати автосполучення Сєвєродонецьк-Сватове-Старобільськ-Сєвєродонецьк та міст у Лисичанську

У Міністерстві інфраструктури України відбулася зустріч з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку. Участь у заході взяв голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій зазначив, що вони працюють над розширенням бази фінансування відновлення українських доріг.

У Попасній експонується банерна виставка «Фактор Свободи»

Із 10 грудня в Попаснянському районному краєзнавчому музеї експонується  банерна виставка «Фактор Свободи».

Її присвячено трьом відомим українським постатям – Івану Мазепі, Симону Петлюрі та Степану Бандері.

Це не зовсім звична виставка, адже автори – Український інститут національної пам’яті – втілили оригінальну ідею.

На банерах вони зобразили ймовірні профілі у фейсбуці зазначених трьох великих українських діячів, показали, які місця відображала б їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили та наслідки їхніх ключових рішень.

Понад 308 мільйонів гривень сплатили землекористувачі та власники землі Луганщини

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-листопаді 2019 року 308 млн 206 тис. грн плати за землю. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,3 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 17 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін, 12 гранат і один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: