Архів новин

24 декабря 2019

15 квартир у Золотому та будинок у Кремінній – Луганщина готується виконувати доручення Президента

«Впровадження енергозберігаючих технологій для області, що відрізана від енергосистеми України, як і розширення можливостей забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, а їх у нас понад 270 тисяч, – найболючіші проблеми та першочергові завдання, над якими ми вже працюємо. Тож, дуже вдячний Президенту та Уряду за рішення, які допоможуть прискорити ці процеси», - наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної Сергій Гайдай, коментуючи засідання Ради розвитку громад та територій, яке відбулась 24 грудня у Києві.

Платіжка за комунальні послуги не може бути вироком для людей – Президент

Президент України Володимир Зеленський наголошує на необхідності зниження тарифів на теплопостачання з огляду на здешевлення газу.
«Ми знаємо, що ціни на газ зменшилися майже на 30%. А тарифи, на жаль, ні. Українці цього не розуміють», – заявив Глава держави під час засідання Ради розвитку громад та територій.
Президент наголосив, що платіжка за комунальні послуги не може бути вироком для людей.
«Вони не можуть віддавати 50, 60 чи 70 відсотків своєї зарплатні», – зазначив Глава держави.

«Безбар’єрна Луганщина» працює для маломобільних груп населення

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання обласного комітету з доступності. У заході також взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, голова Асоціації громадських організацій осіб з інвалідністю Луганської області Микола Надулічний, у форматі скайп-конференції доєдналася представник Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Тетяна Баранцова.

У Золотому відкрито дитячий будинок сімейного типу

Сьогодні в місті Золоте Попаснянського району відбулося урочисте відкриття  дитячого будинку сімейного типу.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Двоповерховий будинок придбано за кошти субвенції з державного бюджету для родини, яка вже виховує чотирьох дітей-сиріт та має бажання надати родинний затишок ще щонайменше 6 дітям, позбавленим батьківського піклування.

Для створення необхідних умов у будинку проведено ряд робіт з ремонту та облаштування.

В облдержадміністрації нагородили маленьких краєзнавців та екологів

У Сєвєродонецьку відбулась виставка творчих робіт та нагородження переможців 13-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді». Участь у заході взяли директор Департаменту екології, природних ресурсів ОДА Олег Тіхонов, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк та начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук.

У своїй промові Олег Тіхонов привітав представників талановитої молоді, яка взяла участь у творчому конкурсі. Він зазначив, що Сіверський Донець є не тільки найважливішою артерією Східної України, а ще і джерелом натхнення для всіх поколінь.

Визначено переможця серед програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства Луганщини

В облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету.

За результатами голосування переможцем визнано ГО «Громадська організація «Громадська спілка «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО» з проєктом «Консолідація ветеранів Луганщини».

Нагадаємо, що конкурсну комісію створено відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 12.10.2017 № 739 (зі змінами).

Пластуни передали Віфлеємський вогонь до облдержадміністрації

У переддень Різдва Христового, до облдержадміністрації завітали представники скаутської організації «Пласт» та передали Віфліємський вогонь миру. Зустріла скаутів заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

За словами пластунів, Віфлеємський вогонь миру – це акція, що ставить на меті розповсюджувати вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа. Вони зазначили, що вогонь є символом єднання українців у важку годину.

На Луганщині розпочалися перевірки з питань праці інспекторами ОТГ

Так, інспектором праці Біловодської селищної ради у грудні здійснено перше в області інспекційне відвідування. Об’єкт перевірки – філія «Новоолександрівський  кінний  завод № 64  ДП «Конярство  України». Там на 1 листопада поточного року виникла заборгованість із заробітної плати у сумі 221 тис. грн.

Обсяг реалізації виробленої в області харчової продукції склав понад 770 мільйонів гривень, – брифінг

Про розвиток харчової та переробної промисловості області на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 24 грудня, розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Партала. 

Він, зокрема, зауважив, що найбільшими з позиції об’ємів продовольчого споживання в області є сектори виробництва молока, овочів, м’яса птиці, свинини – понад 60 %.

У структурі виробництва аграрної продукції області на сегмент товарного виробництва (сільськогосподарські підприємства, фермери та ін.) припадає близько 60 %, господарства населення – 40 % відповідно.

Президент підписав закон щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду» № 367-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 12 грудня 2019 року.

Закон спрямований на зменшення корупційних ризиків у діяльності посадових осіб під час здійснення перевірок, а також на посилення захисту споживачів у разі виявлення на ринку небезпечної нехарчової продукції.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад мільйон гривень туристичного збору

Протягом січня-листопада 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 1 млн 62 тис. гривень туристичного збору.

Це на 920 тис. гривень перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Станом на грудень на обліку в Головному управлінні ДПС у Луганській області перебуває 42 платника туристичного збору.

На Луганщині п’ять жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України п’ятьом жінкам Луганської області присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Серед них жителька Біловодського району (мати шістьох дітей), дві жительки Новоайдарського району (обидві виховали по п’ять дітей), а також по одній жительці Марківського району та міста Рубіжне (кожна є мамою п’яти дітей).

Ще одному жителю Луганщини присвоєне почесне звання «Заслужений енергетик України»

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 933/2019 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня енергетика».

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного енергетичного комплексу, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений енергетик України» присвоєне майстрові виробничої дільниці Гірської майстерської виробничої дільниці Попаснянського району електричних мереж товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Вадиму Дебьолому.

Вітаємо!