Прес-центр24 грудня 2019, 16:12

У Золотому відкрито дитячий будинок сімейного типу

Сьогодні в місті Золоте Попаснянського району відбулося урочисте відкриття  дитячого будинку сімейного типу.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Двоповерховий будинок придбано за кошти субвенції з державного бюджету для родини, яка вже виховує чотирьох дітей-сиріт та має бажання надати родинний затишок ще щонайменше 6 дітям, позбавленим батьківського піклування.

Для створення необхідних умов у будинку проведено ряд робіт з ремонту та облаштування.

Там буде жити родина Світлани та Юрія Печених – батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу. Вже десять років поспіль вони виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Юрій та Світлана Печені мали трьох власних неповнолітніх дітей, але вирішили дбати про інших.

У червні 2009 року вони створили прийомну сім’ю та взяли на виховання трьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

У жовтні 2018 року на базі прийомної сім’ї Печених було створено дитячий будинок сімейного типу.

Катерина Безгинська привітала родину Печених з цією чудовою подією, висловила подружжю щиру подяку за гідну громадянську позицію.

В урочистостях також узяли участь начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна та керівник військово-цивільної адміністрації м. Золоте та с. Катеринівка Олексій Бабченко.

Нагадаємо, що на Луганщині функціонує 21 дитячий будинок сімейного типу, де виховується 147 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.