Архів новин

17 декабря 2019

Старобільщина прийняла обласну культурно-мистецьку акцію «Сяйво таланту»

Сьогодні, 17 грудня, у Старобільську відбулась культурно-мистецька акція «Сяйво таланту». Завітала привітати учасників регіонального змагання заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.
Акція проводиться щорічно до Дня Святого Миколая за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганщини. Змагання талановитої молоді збирає кращі дитячо-юнацькі колективи Луганщини вже вчетверте.

Підвищення професійної компетентності держслужбовців – один з напрямів реформи державного управління

В облдержадміністрації відбувся навчальний семінар за темою «Організація складання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця. Моніторинг виконання індивідуальної програми розвитку та облік кредитів ЄКТС за результатами професійного навчання».

Учасники навчань обговорили практичні питання з визначення індивідуальних потреб у професійному навчанні держслужбовців. Також акцентовано увагу на ролі служб управління персоналом та шляхи їх взаємодії з безпосередніми керівниками державних службовців під час зазначеного процесу.

Делегації Луганської області ознайомилась з надсучасними методиками IT-освіти у Харкові

У рамках проєкту USAID «Економічна підтримка Сходу України» делегація Луганської області відвідала Національний технічний університет «Харківський політехнічний університет» і UNIT.City Kharkiv (м. Харків).

До складу делегації увійшли представники облдержадміністрації, Проєкту USAID, Сєвєродонецької міської ради, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, IT сектору регіону.

Правозахисники Луганщини обговорили втілення дієвого правового захисту осіб, постраждалих від насильства та насильства за ознакою статі

У Святогірську відбувся Форум з питань сексуального та ґендерно зумовленого насильства та покращення співпраці між Національною поліцією, прокуратурою та судами у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Перше командне місце і кубок Київської області - у сєвєродончан

14-15 грудня 2019 року збірна Луганської області взяла участь у Відкритому Кубку Київської області з кікбоксингу ISKA серед студентської, учнівської молоді (юнаки, юніори) та дорослих.

Змагання відбулися у м. Обухів і зібрали 158 спортсменів з 16 місцевих клубів Києва і області, а також команди Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем з Сєвєродонецька.

З 1 січня 2020 року сімейні фермерські господарства отримають додаткову фінансову підтримку

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565 (далі – Постанова № 565) затверджено Порядок надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм використання коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка фермерських господарств», які спрямовуються на додаткову фінансову підтримку фермерських господарств із статусом сімейних фермерських господарств через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове

Діти з Попаснянщини відвідують Латвійську Республіку

Це вже другий візит до Латвійської Республіки. Цього разу двадцять дітей з населених пунктів Попаснянського району, що знаходяться на лінії розмежування, поїхали до Латвії.

Голова муніципалітету Оргського краю Егілс Хелманіс разом із своїм заступником радо зустрів гостей.

Делегація поспілкувалися із паном Егілсом у думі Огрського крайового самоврядування, познайомилися із місцевими дітлахами та долучитися до спільного виготовлення різдвяних прикрас.

Всеукраїнське опитування підприємств, експортерів, галузевих та бізнес-асоціацій

Державна установа «Офіс з просування експорту України» розпочало всеукраїнське опитування українських підприємців, експортерів, галузевих та бізнес-асоціацій щодо послуг та пріоритетних ринків.
Метою зазначеного опитування є вивчення і проведення якісного аналізу преференцій та побажань представників української бізнес-спільноти відносно наступних питань:

– експортна освіта;

– готовність до експорту;

– пріоритетні закордонні ринки та виставки;

– аналітичні матеріали та консалтингові послуги Офісу з просування експорту України.

Коментар: упродовж зимових свят на жителів області чекають концерти, фестивалі, вистави та онлайн-конкурси

Цьогоріч новорічно-різдвяні заходи на Луганщині розпочалися вже 14 грудня. У рамках програми «Український Схід» за підтримки Міністерства культури України у Сватовому відбувся концерт «Різдвяне диво» за участі друзів Луганщини: заслужених артисток України Анжеліки Рудницької та Марини Одольської, поета Артема Полежаки та фольклорного гурту GG ГуляйГород. 

Рятувальники Луганщини вилучили 38 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 1,25 га місцевості, де було виявлено та вилучено 38 вибухонебезпечних предмета.

Роботи проводились у Станично-Луганському районі, де було виявлено та вилучено 38 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 31 артилерійський снаряд, 3 мінометні міни та 4 гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: