Архів новин

19 декабря 2019

Сергій Гайдай: важливо, щоб поблизу лінії розмежування люди відчували свято

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні відвідав Гірську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, де привітав діточок із Днем Святого Миколая Чудотворця.

На хлопчиків та дівчаток очікувало справжнє передноворічне свято з подарунками, які принесли їм Святий Миколай та очільник Луганщини.

Крім того, Сергій Гайдай узяв на контроль проблеми цієї школи-інтернату, а саме вирішення деяких питань з ремонтом їдальні та побудови нового спортивного майданчику.

Олексій Гончарук: Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків

Уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати та всі соціальні виплати. Також профінансує всі зобов'язання, на які відкрито асигнування.

«Вся інформація, яку сьогодні масово розганяють в  окремих ЗМІ — фейк. Всі пенсії, зарплати та соціальні виплати будуть профінансовані. В Державному бюджеті достатньо коштів для цього!» - запевнив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Він пояснив, що це тимчасове призупинення виплат казначейства за всіма іншими статтями, яке вже не раз траплялось в Україні.

Оголошено конкурс субпроєктів зі зміцнення центрів первинної медичної допомоги

Український фонд соціальних інвестицій, у рамках Проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Покращення первинної медицини у сільській місцевості (УФСІ VIІ)», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччина через Німецький банк розвитку KfW, оголошує конкурс субпроєктів.

Проєкт спрямований на зміцнення центрів первинної медичної допомоги шляхом сприятливої для пацієнтів та енергоефективної реконструкції підрозділів ЦПМСД і забезпечення їх медичним обладнанням.

На конкурс можуть бути подані об’єкти наступної типології:

Сергій Гайдай привітав дітлахів соціально вразливих категорій з Днем Святого Миколая

До Дня Святого Миколая голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай завітав на святковий показ інтермедії та казки «Новорічні пригоди Котигорошка». Дійство було присвячене дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Сергій Гайдай: мобільні ЦНАПи – вирішення проблем жителів віддалених населених пунктів та людей з інвалідністю

Про це голова облдержадміністрації заявив під час зустрічі з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні та Програми ООН з відновлення та розбудови миру, яка передувала урочистій церемонії вручення сертифікатів та ключів від мобільних центрів надання адміністративних послуг для Біловодської та Кремінської громад.

Тож, сьогодні, 19 грудня, Кремінщина та Біловодщина отримали нові мобільні ЦНАПи у рамках одного з компонентів проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування».

Уряд затвердив зміни до перспективних планів Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей

18 грудня 2019 року Кабінет Міністрів України затвердив зміни до перспективних планів Луганської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей та перспективний план формування територій громад Закарпатської області.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая до Дня Святого Миколая

Шановні земляки! Дорогі маленькі жителі Луганщини!

Від щирого серця вітаю вас із Днем Святого Миколая Чудотворця!
Радісне і світле свято народжує диво та здійснює заповітні мрії. Та вже шість років усі жителі Луганщини загадують одне бажання – мир на рідній землі, щоб у родинному колі зібратись за урочистим столом.
Сама ідея свята втілює прагнення поділитись душевним теплом та добротою не тільки з рідними та близькими, а й з усіма, хто перебуває у скруті.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,8 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 34 артилерійських снаряди, 11 мінометних мін, 17 гранат й два інженерних беєприпаса.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: