Прес-центр19 грудня 2019, 13:12

Сергій Гайдай привітав дітлахів соціально вразливих категорій з Днем Святого Миколая

До Дня Святого Миколая голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай завітав на святковий показ інтермедії та казки «Новорічні пригоди Котигорошка». Дійство було присвячене дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Сергій Гайдай привітав зі святом дітей загиблих учасників АТО/ООС, подарувавши іграшки та солодощі. Також очільник області попросив кожного із дітей наших героїв написати найзаповітніші мрії та передати йому. Він пообіцяв їм, що особисто передасть Святому Миколаю записки з побажаннями.

Перед початком казки Сергій Гайдай привітав 400 дітлахів, які були присутні на святі, зазначивши, що День Святого Миколая об’єднує усіх своєю добротою, щирістю та теплом: «Всі присутні дорослі, так само як і ви, багато мріють, але є одне бажання яке нас об’єднує – ми хочемо знову стати дітьми. Знову зазирати під подушку або під ялинку у пошуку подарунків. Але зараз нам потрібно особисто домовлятися зі Святим Миколаєм для того, щоб він радував вас своїми подарунками».

Він пообіцяв дітлахам зробити все можливе, щоб їх дитинство нарешті стало казковим та щоб вони якомога довше вірили у чудеса Святого Миколая.

 

Додатково:

В області проживає 1459 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Під опікою, піклуванням виховуються 1030 дітей, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу – 297 дитини.

Протягом 2019 року усиновлено 36 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них українськими громадянами – 29 дітей, 7 – іноземними громадянами.

Створено та функціонує 21 дитячий будинок сімейного типу та 81 прийомна сім'я. В поточному році було створено 2 дитячі будинки сімейного типу, 7 прийомних сімей на виховання влаштовано 36 дітей.