Архів новин

21 декабря 2019

Дарувати сімейний затишок дітям на Луганщині стає традицією

Одразу чотири дитячі будинки сімейного типу відвідав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. Там він привітав вихованців з Днем Святого Миколая та прийдешніми Новим роком та Різдвом Христовим.

Першими очільник Луганщини відвідав сім’ю Рената та Вероніки Закірових, які виховують 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2014 році родина Закірових переїхала до Лисичанська з окупованого Стаханова разом з 4 дітьми.

Біловодська селищна рада придбала спецтехніку для покращення комунального обслуговування

З метою покращення комунального обслуговування населення Біловодської громади, забезпечення якісних та своєчасних послуг з обрізки аварійних дерев, зрізання трави на придорожніх територіях, вивезення сухого листя і гілля, а також забезпечення зимового утримання доріг Біловодська селища рада придбала спеціальну техніку.

Сергій Гайдай: я зацікавлений, щоб спортсмени спорту вищих досягнень виступали за Луганщину

На цьому акцентував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 21 грудня, під час спілкування з провідними тренерами, олімпійцями, паралімпійцями та дефлімпійцями області.

Звертаючись до присутніх, очільник Луганщини подякував спортсменам за їх досягнення та окреслив основні плани на прийдешній рік.

Підготовлено пропозиції щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою Луганщини

Відбулося засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою Луганської області.

Захід провів голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

На засіданні розглянуті показники діяльності ОТГ, які передбачені Перспективним планом формування територіальних громад області, які впливають на визначення їх спроможності.

Крім того, представлена інформація щодо утворення територіальних громад Луганщини таким чином, щоб серед них не було неспроможних.

Олексій Оржель: Узгоджено протокол рішення по транзиту газу для підписання фінальних договорів

Україна, Російська Федерація та Єврокомісія напрацювали протокол, який наближає підписання контракту по транзиту газу. Про це 19 грудня  на прес-конференції за підсумками переговорів заявив Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

«Ми дуже добре сьогодні попрацювали. Якісно відпрацювали кінцевий протокол рішення, яке нас наближає до підписання фінальних договорів», - підкреслив Міністр.

За його словами, на даному етапі потребують погодження останні позиції Києвом та Москвою.

На Луганщині піротехніки виявили 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 2,11 га місцевості, де було виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Роботи проводились у Станично - Луганському, Попаснянському районах та у м. Рубіжне, де було виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 6 артилерійських снарядів, 6 мінометних мін, 5 інженерних боєприпасів, 2 підривника та 13 гранат.

 

Пам'ятайте!

На Луганщині поліцією припинено діяльність 46 гральних – інтерактивних закладів

Із набуттям чинності рішення Кабінету Міністрів України щодо протидії гральному бізнесу співробітниками Головного управління Національної поліції, Управління стратегічних розслідувань, слідчих підрозділів, патрульної поліції спільно з працівниками фіскальної служби, прокуратури та СБУ в ніч з 19 на 20 грудня проведені масштабні відпрацювання усіх гральних закладів та інтерактивних клубів, які функціонували на території області.