Архів новин

10 декабря 2019

На шляху до сервісної держави: за підтримки програми «U-LEAD з Європою» підвищується якість надання адмінпослуг в області

У Краматорську сьогодні відбулася конференція «На шляху до сервісної держави».

Зазначеною програмою передбачено створення або модернізація до 600 центрів надання адміністративних послуг до кінця 2020 року, насамперед, в об’єднаних територіальних громадах.

Фаза впровадження, яка управляється Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida, реалізується у форматі чотирьох послідовних раундів, до 150 громад у кожному.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,2 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 17 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін і 35 інженерних боєприпасів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На 24 мільйони гривень отримали пільги на комунальні послуги у безготівковій формі майже 28 тис. жителів Луганщини в листопаді

Про стан реалізації надання в області пільг на житлово-комунальні послуги у грошовій формі на брифінгу журналістам розповіли заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець та начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар.

Так, Олена Гарькавець нагадала, що з 1 жовтня 2019 року в Україні стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тож, пільги не скасовуються. Вони автоматично переведені в безготівкову форму. Готівкова – за бажанням пільговика.

Делегація Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні ознайомилась з соціально-економічною ситуацією в області

Відбулася зустріч членів делегації Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні на чолі зі спеціалісткою з прав людини, співробітницею Місії Йоханною Кальво (офіс у м. Колумбії) з представниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Мета цієї зустрічі – поважні гості хотіли дізнатися більше про те, який вплив має збройний конфлікт на соціальну та економічну ситуацію в області, зокрема,  на транспортну інфраструктуру, ЖКГ, освіту, медицину, зайнятість населення, забезпечення соціальним житлом вразливих груп, надання соціальних послуг тощо.

48 нагород здобули спортсмени з Луганщини на всеукраїнських змаганнях із кікбоксингу ISKA

Учасником усеукраїнських змагань із кікбоксингу ISKA у Харкові стала команда резерву збірної Луганської області Федерації кікбоксингу України «ISKA».

Шість сєвєродончан і шість лисичан випробовували себе в змагальних розділах: пойнт-спаринг, лайт-контакт, К-1-лайт і фул-контакт. Слід зазначити, що більше половини складу команди вперше брали участь в змаганнях вище міського рівня.

Як результат - 8 золотих, 16 срібних і 24 бронзові нагороди.

З двома золотими медалями повернулися Назар Дорожко (13 років, Лисичанськ) і Матвій Шевчун (10 років, Сєвєродонецьк).

"Легальні" новорічні ялинки – виключно з пластиковими бирками, – брифінг

Про це йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 10 грудня.

Про проведення в області передсвяткової ялинкової кампанії розповів начальник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Головченко.

Він, зокрема, зауважив, що станом на 1 грудня 2019 року на підконтрольній Україні території Луганщини працюють вісім державних лісомисливських підприємств, за якими закріплено 238,1 тис. га державного лісового фонду. Загальна лісистість по області складає 13,7 %.

На відновлення навколишнього середовища підприємства Луганщини сплатили майже 80 млн гривень екологічного податку

За січень-листопад 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 79 млн 634 тис. гривень екологічного податку.

При цьому до державного бюджету надійшло 46 млн 759 тис. гривень, до місцевого – 32 млн 929 тис. гривень.

Створений третій Ґендерний паспорт Луганської області

Під час засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми презентовано Ґендерний паспорт Луганської області.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації, голова цієї Обласної координаційної ради Катерина Безгинська зазначила, що у поточній роботі дуже важливо бачити проблеми конкретних людей – жінок і чоловіків, хлопчиків та дівчаток, адже у кожної категорії є свої індивідуальні потреби.

Сергій Гайдай підписав меморандум про співпрацю у рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом»

9 грудня на Сколівщині, що у Львівській області Сергій Гайдай підписав Меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», ТОВ «ДТЕК».

Загальні узгоджені висновки Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року

Президент Французької Республіки, Канцлер Федеративної Республіки Німеччина, Президент Російської Федерації та Президент України зустрілися сьогодні в Парижі.

Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року) продовжують слугувати основою роботи Нормандського формату, держави – члени якого віддані їхній повній імплементації.