Архів новин

26 декабря 2019

Підбито підсумки конкурсу проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства Луганщини

Їх розглянули на засіданні Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при Луганській облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, зокрема, зазначила:

«Обласна влада приділяє значну увагу розвитку інститутів громадянського суспільства на Луганщині. Ми завжди намагаємося знайти шляхи вирішення проблем, з якими ви до нас звертаєтеся».

Президент підписав закон щодо забезпечення контролю цін на електроенергію за умов недостатньої конкуренції

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» № 330-ІХ, який парламент ухвалив 4 грудня 2019 року.

Метою документа є забезпечення належного контролю над цінами на електричну енергію за умов недостатньої конкуренції на цьому ринку; врегулювання питань роботи теплоелектроцентралей за нової моделі ринку електроенергії, що є необхідною передумовою для забезпечення теплопостачання споживачів в опалювальний період.

Попередження про обмеження використання піротехніки

Національна поліція Луганщини повідомляє, що в період новорічних та різдвяних свят буде посилено заходи публічної безпеки.

Однією з причин, що може дестабілізувати обстановку, підвищити напругу серед громадськості, призвести до трагічних наслідків є використання піротехніки та салютів під час проведення масових заходів.

Внаслідок цього, висунуто вимоги про заборону реалізації піротехнічних засобів на період новорічних та різдвяних свят.

Жителі Попаснянського району звернулися за вирішенням проблем до керівництва облдержадміністрації

Перебуваючи у Попаснянському районі, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська провела виїзний прийом громадян.

Загалом звернення стосувалися надання матеріальної допомоги на лікування, на проходження реабілітації після лікування чи придбання технічних засобів для інвалідів.

Для безпечного підвезення учнів до шкіл області потрібно визначитись з найкритичнішими дорогами. Почнемо ремонт з них, – Сергій Гайдай

Про це сьогодні під час апаратної наради повідомив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

«У 2020 році грошей на ремонт доріг буде більше ніж за останні роки. Для безпечного підвезення учнів до шкіл області потрібно визначитись з найкритичнішими дорогами. Почнемо ремонт з них», – наголосив він.

Очільник  області дав відповідне доручення директору Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрію Стецюку.

Квартири для переселенців у Золотому будуть відремонтовані «під ключ»

Одразу після Новорічних свят почнуться ремонтні у п’ятнадцяти квартирах у місті Золоте, які згодом отримають переселенці з тимчасово непідконтрольної частини області.

Приміщення, які складно назвати квартирами, перебували у комунальній власності територіальної громади Золотого. Це дев’ять двокімнатних та по три трикімнатних і однокімнатних квартири, що були включені до фонду соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, але через аварійний стан люди від них відмовилися.

Сергій Гайдай: жителі Лисичанська будуть з водою

«100 тисяч жителів міста не можуть знаходитись без води. Необхідне негайне підключення. Фінансові питання триматиму на особистому контролі. У разі повторення ситуації до вирішення проблеми в Лисичанську долучаться центральні органи влади», – заявив Сергій Гайдай під час оперативної наради за участі виконавчого директора ТОВ «ЛЕО» Андрія Колосова та директора Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталія Сурая.

«Я порушую перед Президентом України питання введення в місті військово-цивільної адміністрації», - наголосив очільник Луганщини.

В облдержадміністрації відзвітували про виконання бюджетних програм

У ході апаратної наради директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ОДА Сергій Медведчук доповів про стан реалізації проєктів та заходів, які фінансуються в 2019 році за окремими бюджетними програмами.

Сергій Гайдай представив нового начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області

Сьогодні, 26 грудня, під час апаратної наради голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай представив нового начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області.

Ним став Павло Цубер, який раніше працював директором управляючої компанії «Місто для людей Маріуполь».  А до цього, з листопада 2015 по березень 2019 року, він займав посаду начальника сектору економічної безпеки в Маріупольській філії ДП «АМПУ» (Адміністрація Маріупольського морського порту) .

Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю

Уряд підвищив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, а також дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

Згідно з рішенням у 2020 році Уряд підвищить:

Володимир Зеленський підписав закон про оренду державного та комунального майна

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про оренду державного та комунального майна» № 157-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього жовтня 2019 року.

Цей закон впроваджує просту й прозору процедуру надання в оренду державного та комунального майна, яка є більш вигідною завдяки вільній конкуренції.