Архів новин

02 декабря 2019

На Луганщині обговорили результати дослідження ОБСЄ щодо насильства над жінками в Україні

29 листопада у Сєвєродонецьку відбулася презентація результатів дослідження Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) щодо насильства над жінками, безпеки та добробуту жінок в Україні.

Мета дослідження, яке містить кількісний та якісний компоненти, проводилось з метою забезпечення підґрунтя для умотивованих рішень та підтримки на різних рівнях, що сприятиме досягненню цілей сталого розвитку і зменшенню кількості випадків насильства над жінками, покращенню послуг, що надаються постраждалим і підвищенню рівня безпеки жінок.

У Рубіжанській центральній міській бібліотеці діє банерна виставка «Фактор свободи»

  В основі експозиції представлені долі трьох знакових для нашої історії постатей – Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, чиї імена стали символом для українського народу.    

2019 рік ювілейний для цих політиків: 380 років виповнюється з дня народження Івана Мазепи, 140 – Симона Петлюри, 110 – Степана Бандери.

Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу.

Олексій Ляшенко очолив прокуратуру Луганської області

Заступник Генерального прокурора України Гюндуз Мамедов представив новопризначеного прокурора Луганської області Олексія Ляшенка.

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай також узяв участь у представленні та привітав Олексія Ляшенка.

"Сьогодні призначено нового прокурора Луганщини. Сподіваюсь, що попереду у нас спільна робота щодо забезпечення законності та захисту прав наших громадян", - прокоментував подію Сергій Гайдай.

Увага! Щодо отримання пільгового кредиту на придбання житла від учасників АТО та ВПО

Завтра о 9:00 Луганське Регіональне Управління Держмолодьжитла розпочинає прийом заяв на отримання пільгового кредиту на придбання житла від громадян – учасників проведення антитерористичної операції та/або операції Об’єднаних сил, внутрішньо переміщених осіб.

Ліцеїсти «Кадетського корпус імені героїв Молодої гвардії» вдруге відвідують Львівщину

У рамках проєкту «Змінимо країну разом» Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою підписав меморандум про співпрацю з Львівським державним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, на виконання якого ліцеї вже вдруге обмінюються делегаціями.

Перелік закладів соціальної сфери Луганщини, що обслуговують осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю та потребують волонтерської допомоги

Перелік закладів соціальної сфери Луганщини, що обслуговують осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю та потребують волонтерської допомоги.

Найменування закладу

П.І.Б. контактної особи, номер телефона, ел. пошта

Інформація щодо проблемних питань, вирішення яких потребує волонтерської допомоги

Благодійників і волонтерів Луганщини запрошують до участі у Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2019»

У жовтні 2019  року стартував прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2019», який цього року буде проходити все 13-й рах поспіль.

Прийом заявок на участі у конкурсі триватиме до 1 березня 2020 року.

Організатором конкурсу є Асоціація благодійників України.

Цьогоріч переможців визначатимуть в 17-ти основних, 3-ох індивідуальних та 4-ох спеціальних номінаціях. У кожній із вищезазначених номінаціях визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможців оголосять на церемонії нагородження, що відбудеться навесні у Києві.

Для українських представників бізнесу реалізується Програма «Fit for Partnership with Germany»

Федеральним міністерством економіки та енергетики Німеччини (BMWi) ініційована Програма для менеджерів «Fit for Partnership with Germany», яка є елементом зовнішньо-економічної політики країни.

На території України Програма реалізується за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, координується міжнародною організацією Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в холодну пору року

Представники ГУ ДСНС у Луганській області реконмендують під час експлуатації електрообігрівальних приладів слід:
- перед увімкненням обігрівального пристрою переконатись, що він не має механічних ушкоджень;
- не вмикати одночасно багато електроприладів у подовжувач, адже електромережа може не витримати перевантаження;
- не розміщувати обігрівач поблизу легкозаймистих предметів;
- не накривати радіатор електроприладу та не використовувати обігрівач для сушки одягу;
- не обігрівати житло газовими, саморобними та несправними електрообігрівачами;

Опитування експортерів щодо лібералізації валютного законодавства

У контексті виконання Експортної стратегії України («дорожньої карти» стратегічного розвитку торгівлі) на період 2017-2021 років, схваленої розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017року №1017-р Міністерство економічного розвитку і торгівлі України здійснює опитування експортерів щодо подальшої лібералізації валютного законодавства (до 31 січня 2020року).

Метою опитування є з’ясування думки експортерів щодо наступних кроків з валютної лібералізації для підготовки відповідних рекомендацій.