Архів новин

13 декабря 2019

Сергій Гайдай пересвідчився: Біловодський племзавод – один з найкращих в Україні

Перебуваючи у Біловодському районі, очільник Луганщини відвідав місцевий племінний завод.

ТОВ «Племінний завод «Біловодський» створене в 2002 році та є одниміз найкращих, розвинутих господарств району, постійно запроваджує новітні технології в галузі свинарства щодо селекційно-племінної роботи. Нарощує обсяги збуту племінного поголів’я.

Завод спеціалізується на вирощуванні племінних свинок полтавської м’ясної породи та товарної свинини. Середньорічне поголів’я становить понад 4000. Протягом року там працюють 85 осіб.

На Луганщині вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбувся мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» зібралися ліквідатори, представники обласної та міської влади, громадських організацій, учнівська молодь та небайдужі містяни.

Вони вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та поклали квіти до пам’ятного знаку.

При наявних недоліках ефективність використаних на ремонт коштів перевірить аудит, – Сергій Гайдай на Біловодщині

Під час робочої поїздки до Біловодської селищної ради сьогодні, 13 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай ознайомився з місцевою медичною інфраструктурою та відвідав інші об’єкти.

За користування надрами платники податків Луганщини спрямували майже 306 млн гривень

У січні-листопаді 2019 року до зведеного бюджету України надійшло 305 млн 554 тис. гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час перераховано 26 млн 195 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання води, 5 млн 976 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та 260,5 тис. гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 44 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,7 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено 44 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 23 артилерійських снаряди, шість мінометних мін і 15 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Володимир Зеленський подав до парламенту законопроект щодо вдосконалення регулювання питань громадянства України

Президент Володимир Зеленський подав на розгляд Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства», що спрямований на вдосконалення правового забезпечення регулювання питань українського громадянства.

Законопроект має на меті актуалізувати окремі положення законодавства щодо набуття та припинення громадянства України й унормувати питання, що визначають підстави, за наявності яких не допускається набуття особою громадянства України.

В Україні запровадили соціальну мережу для бізнесу під назвою Merezha

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський союз за погодженням з Урядом України запустили цифрову платформу підтримки українських малих і середніх підприємств (МСП) Merezha в рамках ініціативи EU4Business для розширення можливостей розвитку бізнесу.

Мета платформи – вивести українські підприємства на новий рівень через залучення центрів підтримки бізнесу та бізнес-експертів.

Merezha має стати простором для взаємодії основних гравців ринку та ефективним інструментом для побудови культури ведення бізнесу.

Педагоги та учні з нашої області вирушили на Львівщину, Луганщина теж приймає гостей

12 грудня на Луганщину прибула делегація із 14 педагогів закладів освіти Львівської області, які мають угоди про співпрацю із закладами загальної середньої освіти Луганської області.