Архів новин

09 декабря 2019

Через серце кордон не прокладеш: Сергій Гайдай привітав Луганське земляцтво у Києві з 20-річчям

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай привітав Луганське земляцтво у Києві з 20-річчям від дня утворення.

У Лисичанську відкрито мурал щодо запобігання та протидії насильству

У рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Лисичанську відкрито тематичний мурал.

Малюнок на стіні створено за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення у співпраці із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Лисичанською міською радою.

Увага! Підготовлено «Перелік підприємств суб’єктів підприємницької діяльності Луганської області»

Його підготували фахівці Головного управління статистики у Луганській області.

У цьому виданні наведено перелік суб’єктів господарювання – господарські організації, що мають статус юридичної особи, які діяли і надали фінансову звітність за 2018 рік, крім банків, бюджетних установ та фізичних осіб – підприємців.

У переліку наведені юридична та фактична адреси підприємств. Фактичну адресу наведено за даними статистичних звітів підприємств, які надавались до органів державної служби статистики.

Делегація з Литви надала гуманітарну допомогу військовим та відвідає Золоте

Про це йшлося на зустрічі заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом сьогодні, 9 грудня.

«Литовська Республіка є стратегічним партнером України, другом Луганщини. Наші партнерські відносини вимірюються роками. Від жителів області дякую за підтримку протягом складних для України часів. Литва однією з перших відгукнулася на допомогу», – наголосила Катерина Безгинська.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 376,1 млн гривень єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-листопада 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 188,9 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 156,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-листопад 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 50,5 млн гривень або на 15,5 %.

Новопсковська громада перемогла у конкурсі кращих практик місцевого самоврядування

У Києві відбулася церемонія нагородження переможців всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

Цей конкурс Міністерство розвитку громад та територій у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводять вшосте. Цьогоріч зі 136 практик органів місцевого самоврядування конкурсна комісія обрала 30 переможців.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,8 млрд гривень ЄСВ

У січні-листопаді 2019 року підприємства та підприємці Луганської області сплатили до бюджету 2 млрд 811 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Олексій Гончарук: Україна та МВФ погодили нову програму підтримки

8 грудня під час телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського та керівниці Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої Україна та МВФ домовилися про нову 3-річну програму підтримки. Про це йдеться в офіційному повідомленні Фонду.