Прес-центр9 грудня 2019, 15:12

У Лисичанську відкрито мурал щодо запобігання та протидії насильству

У рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Лисичанську відкрито тематичний мурал.

Малюнок на стіні створено за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення у співпраці із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Лисичанською міською радою.

Координатор програми Фонду ООН у галузі народонаселення в Луганській області Ганна Висоцька зазначила, що мурал зображує дівчину, яка гадає на квітці «любить – не любить». Це символізує бачення світу «дорослими мудростями» дитячої свідомості. Народне прислів’я «Б'є, значить любить» є противагою цього образу. Таким меседжем автори хотіли сказати, що прийняття насильства в суспільстві породжується самим суспільством і є проблемою, яку має вирішувати кожен задля щасливого майбутнього та покоління, нетерпимого до проявів насильства.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець наголосила на важливості розвитку мережі спеціалізованих послуг постраждалим від насильства.

Це вже третій малюнок на стіні щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, створений на Луганщині за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.

Попередні мурали були створені в рамках акції «16 днів проти насильства» у містах Сєвєродонецьк та Рубіжне.