Архів новин

04 декабря 2019

Звіт про результати громадського обговорення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік

Із 13 по 27 листопада 2019 року відбулися електронні обговорення з громадськістю проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік.

В обговореннях узяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, бізнесу.

За підсумками підготовлено звіт про результати проведення громадського обговорення.

Жителі області звернулися до Сергія Гайдая з приводу ремонту автошляхів, відновлення інших об’єктів інфраструктури, надання медичних послуг

Ці та інші питання розглянуті на особистому прийомі голови обласної державної адміністрації Сергія Гайдая.

Стосовно ремонту автомобільної дороги до Лисичанська, з чим звернувся житель Сєвєродонецька, очільник Луганщини повідомив, що навесні розпочнеться відновлення автосполучення між Золотим та Сєвєродонецьком, яке не омине й вищеназвану ділянку.

Сергій Гайдай привітав військовослужбовців з Днем Збройних Сил України

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах до Дня Збройних Сил України.

У вітальному слові очільник Луганщини звернувся до захисників нашої землі: «Якщо б не ви, не ваш щоденний захист нашого спокою, невідомо, щоб було з нашою Луганщиною. Під загрозою опинився б кожен з нас. Я запевняю вас, що вашу працю переоцінити неможливо».

Сергій Гайдай вручив обласні відзнаки військовослужбовцям ОТУ «Північ» та 59-го військового госпіталю

З нагоди Дня Збройних Сил України голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 4 грудня, привітав військовослужбовців ОТУ «Північ» та 59-го військового мобільного госпіталю.

Олексій Гончарук: Уряд вперше повністю покриє потреби у технічних засобах реабілітації для людей з інвалідністю

Уперше за багато років Уряд повністю забезпечить технічними засобами реабілітації людей з інвалідністю. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня.

Оголошено громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації відповідно до пунктів 4 та 5 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» оголошуються громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 5,5 мільярдів податків і зборів

У січні-листопаді 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету 5 млрд 525 млн гривень. Це на 664,6 млн гривень більше, ніж за 11 місяців 2018-го.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 463 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 231 млн гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,5 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 40 артилерійських снарядів і три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Спортсменка з Луганщини – чемпіонка європейських змагань із пауерліфтингу

У Каунасі (Литовська Республіка) триває чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу. До складу національної збірної увійшли представники Луганської області.

Так, першу золоту медаль збірній команді України принесла представниця нашої області Крістіна Лєонєнко у категорії до 43 кг (місто Попасна). Спортсменка здобула малі срібні медалі у присіданні та тязі з результатами 92,5 і 112,5 кг відповідно та встановила світовий рекорд у жимі серед спортсменок даної вікової групи – 65,5 кг. Загальна сума склала 270,5 кг.

На сайті ПФУ доступна послуга «Пенсійний калькулятор»

Пенсійним фондом України модернізовано клієнтську частину вебпорталу. В особистому кабінеті застрахованої особи реалізовано режим розрахунку пенсії за віком «Пенсійний калькулятор».

Авторизовані користувачі порталу мають можливість самостійно зробити розрахунок майбутньої пенсії.

При вході в пенсійний калькулятор користувачу надаються відомості про особу, а саме: