Архів новин

12 декабря 2019

Історичне бачення подій постійно змінюється, але це ніяким чином ні нівелює подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС, – Сергій Гайдай

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» за участю представників міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Його провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай запропонував студентам створити альтернативну ОДА

Голова Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай узяв участь у відкритті діалогової платформи – Мультихабу «BlueLab» у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

У наступному році в Станиці Луганській має відкритися нова амбулаторія, – Сергій Гайдай

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив під час зустрічі із головою суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в м. Сєвєродонецьку Себастьяном Фюстьє.

Представник МКЧХ, зокрема, зазначив, що його перебування на вищеназваній посаді добігає кінця. Тож, він подякував обласній держадміністрації за усебічну взаємодію та підтримку, надану Міжнародному Комітету Червоного Хреста: «Ми готові до подальшого співробітництва».

Сергій Гайдай: нова техніка допоможе рятувальникам ефективніше діяти під час ліквідації надзвичайних ситуацій

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області отримало комплект із п’яти сучасних пожежних автоцистерн.

Сьогодні, 12 грудня, на базі 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Сєвєродонецька відбулася презентація цих машин. Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Схід і Захід разом»: делегація з Буковини відвідала Новопсковщину

У рамках договору про співпрацю за проєктом «Схід і Захід разом» Новопсковщину відвідала делегація з Буковини.

Під час зустрічі зазначено, що цей культурний обмін надає можливість ближче ознайомитися з культурною спадщиною наших регіонів.

Зокрема, гості відвідали КЗ «Новопсковський районний краєзнавчий музей» та районний фестиваль самодіяльних композиторів та поетів «Чарівність муз – окрилені серця».

На заході виступили поети та композитори з Білолуцька, Танюшівки, Заайдарівки, Осинового, Трембачевого, Закотного, Булавинівки, Новопскова, Глибокої.

Президент підписав закон щодо роздержавлення спиртової галузі

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва та обігу спирту етилового» № 318-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього грудня поточного року.

Документ скасовує державну монополію на виробництво спирту в Україні з 2020 року та забезпечить детінізацію спиртової галузі, адже бюджет щорічно недоотримує 8 млрд грн через тіньовий ринок спирту.

У містах і районах області: цьогоріч у Кремінському районі 14 об’єктів обладнано елементами доступності

За 2019 рік у районі елементами доступності обладнано 14 об’єктів, у двох відповідні роботи тривають.

Загальна сума виконаних робіт становить 437 тис. гривень. З них 100 тис. гривень – місцевий бюджет, 30 тис. гривень – за рахунок ДФРР, 60 тис. гривень – небюджетні кошти, 225 тис. гривень – державний бюджет, 22 тис. гривень – бюджет Пенсійного фонду.

Піротехніки вилучили 43 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,41 га місцевості в Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме 29 артилерійських снарядів та 14 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Учнівська молодь долучилася до конференції «Луганщина – мій рідний край»

Обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Луганщина – мій рідний край» відбулася в Сєвєродонецьку.

Юні краєзнавці з’їхалися з усіх куточків області, щоб поділитися своїми дослідженнями з однолітками.

Пошуково-дослідницькі роботи з історії, екології, географії, етнографії та культурної спадщини Луганщини вони представили у секції «Моя батьківщина Україна».