Прес-центр12 грудня 2019, 13:12

Сергій Гайдай: нова техніка допоможе рятувальникам ефективніше діяти під час ліквідації надзвичайних ситуацій

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області отримало комплект із п’яти сучасних пожежних автоцистерн.

Сьогодні, 12 грудня, на базі 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Сєвєродонецька відбулася презентація цих машин. Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Вже завтра ця пожежна техніка допомагатиме рятувальникам ефективніше працювати під час ліквідації надзвичайних подій. Служба порятунку Луганщини заслужено має народну довіру та повагу за мужність і відвагу, за вміння приймати відповідальні рішення, за готовність прийти на допомогу, ризикуючи життям. У будь-який час наші рятувальники стають на захист громадян від вогняної стихії та природної негоди», – зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Ці автоцистерни призначені для доставки до місця пожежі особового складу у кількості семи осіб і пожежно-технічного обладнання, а також подачі вогнегасних речовин у зону горіння.
Машини здатні перевозити гідравлічні рятувальні інструменти, електричні генератори, електроінструменти, індивідуальні дихальні апарати, пожежні рукава тощо.

Заступник начальника ГУ ДСНС України у Луганській області Сергій Журба проінформував присутніх, що пожежні автоцистерни отримані від ДСНС та будуть передані до підпорядкованих підрозділів Головного управління, а саме сєвєродонецьким, лисичанським, старобільським, міловським та сватівським рятувальникам.