Архів новин

05 декабря 2019

В облдержадміністрації відзначили представників органів місцевого самоврядування

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у заходах до Дня місцевого самоврядування.

Вона від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, привітала присутніх, зазначивши, що цей день об’єднав людей з активною життєвою позицією: «Майбутнє держави неможливе без розвитку, а децентралізація відкрила перед Луганщиною нові можливості. Від вашого професіоналізму та ваших знань залежить рівень життя громад, міст та районів».

Увага! Оголошення

9 грудня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  15:00.

Волонтерів обласної організації Товариства Червоного Хреста України привітали зі святом

У Луганській обласній організації Товариства Червоного Хреста України отримали привітання зі Всесвітнім днем волонтера від заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської. Урочистості відбулися у міському Палаці культури в Сєвєродонецьку.

«Кожен з вас присвятив життя непростій та шляхетній справі – бути корисними людям, приходити на допомогу тим, хто її потребує, піклуватися тими, хто перебуває у скрутному становищі. Упевнена, вони пам’ятатимуть ці ваші щирі вчинки», – наголосила вона.

Жителі Лисичанська відвідали виставку «Фактор свободи»

Із 3 по 5 грудня в Лисичанському міському краєзнавчому музеї експонувалася банерна виставка «Фактор свободи».
Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у фейсбук Мазепи, Петлюри, Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, кого б вони зафрендили, показати світло та тіні їхніх ключових рішень.

«16 днів проти насильства щодо жінок та дівчат»: жителі області мають змогу стати учасниками соціальної вистави

10 грудня у міському Палаці культури Сєвєродонецька усі бажаючі зможуть взяти участь в інтерактивному соціальному проєкті, який відбудеться у рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства щодо жінок та дівчат».

Також цей проєкт буде презентований у Запорізькій та Донецькій областях.

Місцеві бюджети Луганщини за 11 місяців поточного року отримали майже 3,1 млрд гривень

Протягом січня-листопада 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів спрямовано 3 млрд 61 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 3 млрд 28 млн гривень податків та зборів.

У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року показники збільшились на 17 % або на 400,7 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Для шкіл Марківського та Станично-Луганського районів придбано шкільні автобуси

Вже невдовзі ці автобуси вийдуть на маршрути.

Їх отримали опорний заклад загальної середньої освіти Марківська гімназія Марківської районної ради Луганської області та КЗ «Станично-Луганська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 1 Станично-Луганського району Луганської області».

Купуй луганське – підтримуй Луганщину: хлібобулочні підприємства регіону

За останні декілька років Луганщина довела всім, що здатна якісно та продуктивно переорієнтувати економіку в умовах бойових дій. Впродовж п’яти років агропідприємства Луганщини збирали рекордні урожаї зернових.

Олексій Гончарук: Держава забезпечить доставку пенсій та субсидій до пенсіонерів та людей з інвалідністю

З 1 січня 2020 року держава забезпечить доставку пенсій для майже 5 мільйонів пенсіонерів через мережу АТ «Укрпошта». Серед них, зокрема, для понад 800 тисяч людей з інвалідністю. Відповідне рішення сьогодні прийняв Уряд на своєму засіданні.

Три нові реанімобілі отримали заклади системи екстреної медичної допомоги Луганщини

Їх придбано за кошти обласного бюджету. Відповідні сертифікати медзакладам Луганщини за дорученням голови облдержадміністрації Сергія Гайдая передані сьогодні, 5 грудня, його заступником Катериною Безгинською.

«Наші бригади швидкої медичної допомоги забезпечені спеціалізованим автотранспортом, однак частина парку підлягає оновленню. Сподіваюсь, ці автомобілі допоможуть лікарям швидше дістатися до пацієнтів, щоб врятувати життя нашим громадянам», - зазначила вона.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,21 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів і 17 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая із Всесвітнім днем волонтера

Шановні волонтери!

Щиро вітаю вас зі святом!

За буремних часів Революції Гідності та впродовж бойових дій на Сході України ви, люди із непереборним почуттям справедливості, за покликом серця стали в авангарді боротьби за незалежність нашої держави.

Праця волонтера завжди викликала у людей почуття шани та поваги. Саме завдяки вам у наметах Майдану були теплі речі, медикаменти та їжа. У 2014 році небайдужі українці розпочали збирати допомогу для фронту. Такі ж люди сідали за кермо «бусів», максимально завантажених усім – від шкарпеток до бронежилетів та тепловізорів.