Прес-центр5 грудня 2019, 16:12

Волонтерів обласної організації Товариства Червоного Хреста України привітали зі святом

У Луганській обласній організації Товариства Червоного Хреста України отримали привітання зі Всесвітнім днем волонтера від заступника голови облдержадміністрації Катерини Безгинської. Урочистості відбулися у міському Палаці культури в Сєвєродонецьку.

«Кожен з вас присвятив життя непростій та шляхетній справі – бути корисними людям, приходити на допомогу тим, хто її потребує, піклуватися тими, хто перебуває у скрутному становищі. Упевнена, вони пам’ятатимуть ці ваші щирі вчинки», – наголосила вона.

Наразі в обласній організації діє база даних волонтерів Червоного Хреста у 150 осіб. Вони допомагають за декількома напрямами.

Так, налагоджено надання допомоги на КПВВ «Станиця Луганська». На пункті пропуску задіяно 17 волонтерів Червоного Хреста. Там отримали допомогу понад 350 тис. громадян.

У програмах Міжнародного Комітету Червоного Хреста задіяний 101 волонтер Луганської обласної організації.
За напрямом «Патронажна служба Товариства Червоного Хреста України» за фінансової підтримки МКЧХ у 21 населеному пункті Луганської області працює 30 патронажних сестер.

Крім того, вони діють за напрямами «Перша допомога», «Психосоціальна та психосоціальна підтримка», «Доступ до охорони здоров’я в Луганській області» (три мобільних медичних бригад на «лінії розмежування»), «Загін швидкого реагування Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України» (задіяні 17 волонтерів Червоного Хреста).