Архів новин

03 декабря 2019

У кожному проєкті обов’язково враховується питання доступності та інклюзії людей уразливої категорії, - Катерина Безгинська

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю сьогодні у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулось засідання «круглого столу» на тему «Життя без обмежень».

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, а також лідери та активісти громадських організацій, соціальні та міжнародні партнери.

Сергій Гайдай доручив створити «дорожню карту» щодо вирішення питань з обміну земельних ділянок у прикордонній місцевості

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів нараду з цього питання з представниками Луганського прикордонного загону, керівниками прикордонних районів Луганщини, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У Луганській області визначено орган управління якістю атмосферного повітря

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.11.2019 № 951 Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації визначено органом, що виконуватиме функції органу управління якістю атмосферного повітря.

Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді Олексія Гончарука

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у селекторній нараді за участю Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Пільги на житлово-комунальні послуги переведені в безготівкову форму. Готівкова – за бажанням пільговика

Про надання пільг на житлово-комунальні послуги у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року йшлося сьогодні під час брифінгу для ЗМІ.

Повідомлено, що від початку жовтня стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Паралельно функціонують дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова та безготівкова.

Громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року

Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації відповідно до пунктів 4 та 5 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» оголошуються громадські обговорення Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Стратегії розвитку Луганської області на період до 2027 року.

Президент підписав закони щодо середньострокового планування будівництва, ремонту та утримання автодоріг загального користування

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо запровадження середньострокового планування розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування» № 282-ІХ, який Верховна Рада України ухвалила в цілому 12 листопада 2019 року.

Документ скасовує погодження з комітетом Верховної Ради з питань бюджету переліків об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг.

На автошляхах області працює понад 50 одиниць спецтехніки

У зв’язку з погіршенням погодних умов голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зранку доручив відповідним службам організувати розчистку доріг області від снігу.

Так, на цей час на дорогах державного значення задіяно 53 одиниці снігоприбиральної техніки, з них 35 – це комбіновані дорожні машини.

Із грудня жителям Луганщини перерахували пенсії, – брифінг

Про проведення масового перерахунку пенсій з 1 грудня 2019 року сьогодні, 3 грудня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зауважила, що підставою для підвищення пенсій є зміна прожиткового мінімуму. Так, з 1 грудня прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 2102 гривні, а для осіб, які втратили працездатність, – 1638 гривень.

Купуй луганське – підтримуй Луганщину: молокозаводи регіону

Внаслідок військової агресії проти України та окупацію деяких районів Луганської області, регіон переорієнтував економіку у бік сільського господарства. Так, в області працює декілька великих агропідприємств, які займаються переробкою молока та виготовленням молочних продуктів.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,3 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районі та смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 15 артилерійських снарядів і 22 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Увага! Попередження про погіршення погодних умов

За прогнозами УкрГідрометцентру, протягом доби 3 грудня східних областях пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах країни ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Погіршення погодних умов може призвести до ускладнень руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

За інформацією УкрГМЦ