Прес-центр3 грудня 2019, 18:12

Сергій Гайдай доручив створити «дорожню карту» щодо вирішення питань з обміну земельних ділянок у прикордонній місцевості

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів нараду з цього питання з представниками Луганського прикордонного загону, керівниками прикордонних районів Луганщини, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Під час заходу директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації Сергій Олейніков доповів, що з 1 січня 2020 року набуває чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону».

Зокрема, ним урегульовані питання щодо надання права Державній прикордонній службі на оформлення земельних ділянок у постійне користування уздовж лінії державного кордону.

«Нам необхідно розробити «дорожню карту» щодо врегулювання питань з обміну земельних ділянок, зайнятих захисними інженерно-технічними спорудами. Наголошую, що нашим завданням є захист прав громадян», - акцентував Сергій Гайдай.

Він зазначив, що для вирішення цього питання обласна влада взаємодіє з органами місцевого самоврядування, виконавчої влади.

Вирішено, що до створення «дорожньої карти» долучяться Луганський прикордонний загін, Служба автомобільних доріг у Луганській області, Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства, Головне управління Держгеокадастру у Луганській області, Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Луганській області, декілька структурних підрозділів облдержадміністрації.