Архів новин

20 декабря 2019

Сергій Гайдай відправить «тигренят» до Орландо

Кубок, який ніколи не покидав Київську область, приїхав на Луганщину.
Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай привітав юних бійців Школи гун-фу «Дракон і тигр», які стали переможцями відкритого Кубку Київської області з кікбоксінгу  ISKA.

Ухвалено Програму економічного і соціального розвитку Луганщини на наступний рік

Проєкт Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2020 рік на засіданні колегії представив директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Він зазначив, що проєкт Програми пройшов електронні громадські обговорення та був розглянутий на громадській раді при облдержадміністрації.

У Луганській області розроблено план безпечного шкільного харчування

Департамент освіти і науки ОДА спільно з ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області розробили Регіональний план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей у закладах освіти на 2019-2022 роки. План був розроблений відповідно до доручення Прем’єр-міністра України  щодо питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Цьогоріч усиновлено 36 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про розвиток сімейних форм виховання та забезпечення права дитини на сімейне виховання під час колегії доповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Спікер повідомила, що цьогоріч усиновлено 36 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них громадянами України – 29 дітей та 7 – іноземними.

Наразі в області створено та функціонує 21 дитячий будинок сімейного типу та 81 прийомна сім’я, в яких виховується 297 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Луганщина готується виконувати доручення Президента щодо інформаційної реінтеграції Донбасу

У рамках колегії облдержадміністрації розглянуто проєкт Регіональної цільової програми інформаційної реінтеграції та розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2020-2023 роки. Презентувала проєкт заступник директора Департаменту масових комунікацій ОДА Альбіна Кушелева.

Загальний обсяг доходів обласного бюджету 2020 року складе 2.083,6 млн гривень, – колегія

На розгляд членів колегії облдержадміністрації сьогодні, 20 грудня, було запропоновано проєкт обласного бюджету на 2020 рік.

Засідання провів голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 3 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-листопада до бюджетів усіх рівні надійшло 2 млрд 914 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Місцеві бюджети отримали 2 млрд 173,8 млн гривень ПДФО, що перевищує показники за аналогічний період минулого року на 303,4 млн гривень. До державного бюджету мобілізовано 740,2 млн гривень ПДФО або на 101,7 млн гривень більше ніж за 11 місяців 2018 року.

У листопаді поточного року до держбюджету надійшло 78,7 млн гривень ПДФО, до місцевих – 231,5 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Затверджено графік особистих виїзних прийомів громадян головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації та його заступниками у січні-лютому 2020 року

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації від 13 грудня 2019 року № 1026 затверджено графік особистих виїзних прийомів громадян головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації та його заступниками у січні-лютому 2020 року.

З графіком особистих виїзних прийомів громадян можна ознайомитись тут.

Рятувальники Луганщини вилучили 42 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 3,2 га місцевості, де було виявлено та вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Роботи проводились у Станично - Луганському та Попаснянському районах, де було виявлено та вилучено 42 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 25 артилерійських снарядів, 1 інженерний боєприпас, 3 підривника та 13 гранат.

 

Пам'ятайте!

Лікувальні заклади Луганщини поповнились новою комп’ютерною технікою

У рамках підкомпоненту «Управління охороною здоров’я» Програми відновлення та розбудови миру ПРООН та для підтримки запуску реформи вторинної ланки одній міській та 12 районним лікарням області передано 25 комп’ютерів та ноутбуків із відповідними програмним забезпеченням.

Загальна сума склала 642 855 гривень.

На цих комп’ютерах будуть встановлені медичні інформаційні системи, які вже з 1 квітня 2020 року забезпечуватимуть реалізацію принципу «гроші йдуть за пацієнтом».

Володимир Зеленський у день Святого Миколая зустрівся з двома хлопчиками-сиротами, батьки яких загинули на Донбасі

У день Святого Миколая Президент Володимир Зеленський запросив на чаювання до свого кабінету двох дітлахів – Артема Кирилюка та Микиту Баулу, батьки яких загинули під час бойових дій на Донбасі.

Раніше ці хлопчики говорили про те, що мріяли побачити Президента України. Під час спілкування з дітьми в Офісі Президента Глава держави зауважив, що найголовніше – це мати поруч близьких і друзів.