Архів новин

06 декабря 2019

Запобігання насильства по відношенню до жінок вразливих категорій обговорено в Рубіжному

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проведено зустріч з жінками вразливих груп щодо репродуктивного здоров’я та з питань соціального захисту.

На Луганщині відбувся перший форум з обміну досвідом громад щодо запобігання насильству, забезпечення ґендерної рівності в умовах децентралізації

У Новопсковській об’єднаній територіальній громаді відбувся перший на Луганщині Еxperience Форум з обміну досвідом об’єднаних територіальних громад у питаннях запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в умовах децентралізації.

Під час Еxperience Форуму розглянута ситуація із запобіганням та протидією насильству в області, просуванням принципів забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків із акцентом на повноваження, функції та обов’язки ОТГ у вказаних напрямах.

В облдержадміністрації привітали працівників Головного управління статистики у Луганській області

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська привітала працівників Головного управління статистики у Луганській області з нагоди професійного свята – Дня працівників статистики від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Сергій Гайдай: будівництво нової залізничної гілки на Луганщині матиме не тільки економічний ефект, а й значний соціальний та політичний вплив

Сьогодні в Києві відбулося засідання «круглого столу» стосовно розбудови залізничної інфраструктури як складової соціально-економічного розвитку Луганської області.

В обговореннях узяв участь Радник Секретаря РНБО України Вадим Данієлян.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай надав оцінку економічного впливу приєднання залізничної гілки «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова» до всеукраїнської мережі залізничного сполучення.

Cергій Гайдай у проєкті ТК «СТВ» «Луганщина на часі» (відео)

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Cергій Гайдай узяв участь у проєкті ТК «СТВ» «Луганщина на часі». 

Він розповів про першочергові напрями діяльності, відновлення автошляхів області, розбудову інших інфраструктурних об’єктів, кадрову політику та особисте.

Луганщина вітає своїх захисників – Збройні Сили України

Сьогодні, 6 грудня, біля пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському відбулись урочисті заходи до Дня Збройних Сил України. Покласти квіти до пам’ятника прийшли представники облдержадміністрації, керівництво Сєвєродонецької міськради, поліцейські, військовослужбовці, активісти та усі небайдужі громадяни.

Під час заходу присутні приєдналися до виконання Державного Гімну України та вшанували героїв хвилиною мовчання.

Уряд розподілив кошти ДФРР між 116 проектами, що будуть завершені у 2019 році

Уряд вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2019 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2019 року. Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні Уряду.

У містах та районах області: на Кремінщині триває відновлення закладів освіти, охорони здоров’я та культури

У листопаді будівельні роботи виконані на загальну суму 2860 тис. гривень, з яких 1103 тис. гривень – кошти державного бюджету, 1757 тис. гривень – місцевих бюджетів.

Так, завершено капітальні ремонти приміщень міської школи № 3, сільського клубу в Голубівці та вугільної котельної у Булгаківській школі.

Почала працювати «гаряча лінія» для осіб з інвалідністю

«Гаряча лінія» для осіб з інвалідністю доступна вже зараз.

Вона запрацювала із випередженням графіку і відтепер кожна людина з інвалідністю може набрати 1539, розповісти про свою ситуацію і отримати допомогу.

«Гаряча лінія» 1539 покликана сприяти дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізовується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Також повідомлено, що триває робота над тим, щоб люди з інвалідністю отримували соціальні послуги телефоном.

За інформацією Міністерства соціальної політики України

Пишаємося: волонтера з Луганщини відзначено державною нагородою

Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено Наталію Журбенко.

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня волонтера».

Її нагороджено за громадянську мужність, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки Української держави, активну благодійну і гуманістичну діяльність.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Збройних Сил України

Шановні військовослужбовці!

Вітаю вас із професійним святом – Днем Збройних Сил України!

У скрутну годину, коли Україну втягнули у гібридну війну й запалав Донбас, саме на вас, добровольчий рух та патріотів була надія усієї країни. Ви ратними справами довели як відчайдушно треба любити рідну землю, свій народ, свою Батьківщину. 

Ви втрачали бойових побратимів, друзів, ваші командири воювали з вами пліч-о-пліч, набуваючи тяжкий досвід справжнього воїна та захисника. Дякую вам за вірність військовій присязі!