Прес-центр13 грудня 2019, 20:12

Сергій Гайдай пересвідчився: Біловодський племзавод – один з найкращих в Україні

Перебуваючи у Біловодському районі, очільник Луганщини відвідав місцевий племінний завод.

ТОВ «Племінний завод «Біловодський» створене в 2002 році та є одниміз найкращих, розвинутих господарств району, постійно запроваджує новітні технології в галузі свинарства щодо селекційно-племінної роботи. Нарощує обсяги збуту племінного поголів’я.

Завод спеціалізується на вирощуванні племінних свинок полтавської м’ясної породи та товарної свинини. Середньорічне поголів’я становить понад 4000. Протягом року там працюють 85 осіб.

«Моя політика – це економіка. Тому підтримка місцевого виробника – завжди пріоритет. Щоб відповідати сучасним стандартам галузі Біловодський племзавод щорічно до 90 % зароблених грошей реінвестує у розвиток, а відповідно й підтримує громаду. Сьогодні його засновник та незмінний керівник В’ячеслав Філоненко замислюється над створенням переробного підприємства. Тож, безумовно, обласна влада буде підтримувати такі ініціативи», – повідомив журналістам голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Він також наголосив, що після ремонту покриття дорожнього трикутника Сєвєродонецьк-Сватове-Старобільськ-Сєвєродонецьк, який заплановано на наступний рік, значно скоротяться логістичні витрати товаровиробників та трейдерів. Це має стати стимулом для розвитку луганського агробізнесу.

Слід відзначити, що завод бере активну участь в житті об’єднаної територіальної громади, постійно займається благодійною діяльністю. Зокрема, виступає партнером в районних заходах, допомагає школам, дитячим будинкам, лікарні, оздоровчим таборам, старостинським округам, Свято-Троїцькому храму.

Підприємство є постійним учасником Міжнародних виставок-ярмарків «Агро». Господарство нагороджували дипломами 1 ступеня.

Так, у 2018 році завод відзначений «Золотою медаллю» Міністерства аграрної політики та продовольства України в конкурсі «За кращу продукцію, технологію, наукову розробку» за високі досягнення в селекційно-племінній роботі у галузі свинарства, Дипломом Міністерства аграрної політики та продовольства України за зразкове збереження генофонду породи свиней.

Цьогоріч – Дипломом Міністерства аграрної політики та продовольства України. Також підприємство нагороджено Подякою Міністра аграрної політики та продовольства України «За сумлінну працю та досягнуті результати в ім’я економічного зміцнення та розвитку України».