Прес-центр10 грудня 2019, 10:12

Створений третій Ґендерний паспорт Луганської області

Під час засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми презентовано Ґендерний паспорт Луганської області.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації, голова цієї Обласної координаційної ради Катерина Безгинська зазначила, що у поточній роботі дуже важливо бачити проблеми конкретних людей – жінок і чоловіків, хлопчиків та дівчаток, адже у кожної категорії є свої індивідуальні потреби.

 «Особливо це актуально під час створення стратегічних документів, таких як стратегії та програми соціально-економічного розвитку», – зауважила Катерина Безгинська. – Дієвим інструментом у цьому питанні є Ґендерний паспорт Луганської області. Це вже третій Ґендерний паспорт, створений на Луганщині. Перший було сформовано багато років тому, ще до початку збройної агресії, другий – у 2017 році, і ось ми маємо новий документ, який охоплює період 2015-2018 років».

Презентували Ґендерний паспорт директор Луганського обласного відділення міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» Людмила Харченко, представник громадської організації «Центр спільного розвитку «Дієва громада» Яна Любимова та радниця з питань захисту Агентства ООН у справах біженців Олександра Литвиненко.

Із положеннями Ґендерного паспорту Луганської області ознайомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець.

Також були підбиті підсумки проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Луганській області.

Катерина Безгинська зазначила, що акція є ще одним приводом вкотре нагадати громадськості про проблематику насильства і шляхи подолання цього соціального явища.