Прес-центр19 грудня 2019, 10:12

Сергій Гайдай: мобільні ЦНАПи – вирішення проблем жителів віддалених населених пунктів та людей з інвалідністю

Про це голова облдержадміністрації заявив під час зустрічі з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні та Програми ООН з відновлення та розбудови миру, яка передувала урочистій церемонії вручення сертифікатів та ключів від мобільних центрів надання адміністративних послуг для Біловодської та Кремінської громад.

Тож, сьогодні, 19 грудня, Кремінщина та Біловодщина отримали нові мобільні ЦНАПи у рамках одного з компонентів проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування».

«Сподіваюсь, із такою підтримкою ми зробимо значно більше у відбудові Луганщини, – наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай. – Мобільні ЦНАПи – вирішення проблем жителів віддалених населених пунктів та людей з інвалідністю. Дякую нашим партнерам за допомогу».

У свою чергу, заступник Голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн зауважила, що вони і в подальшому підтримуватимуть Україну, а особливо – Луганщину, та відзначила: «Ми побували в Станиці Луганській, Золотому, інших населених пунктах. У людей великі сподівання на обласну владу».

Керівник Програми ООН з відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну під час спілкування з журналістами повідомив, що ці два ЦНАПи є першим етапом забезпечення території Луганщини відповідними послугами. До речі, в цих мобільних ЦНАПах є спеціальні кейси для надання послуг людям з інвалідністю удома.

У наступному році планується оснастити мобільними ЦНАПами на КПВВ. Але це вже будуть великі автівки із більш значним спектром послуг.

Два автомобілі на базі Ford, які передані сьогодні, обладнані усім необхідним устаткуванням для надання адміністративних послуг. Використання мобільності і доступності Інтернету створить умови для розвитку е-урядування в громадах.

Це значно поліпшить доступ до якісних адміністративних та соціальних послуг для громадян віддалених районів Луганщини та переселенців.

Планується, що мобільні ЦНАПи використовуватимуть також фахівці пенсійного фонду, юстиції, соціального захисту, іншими – через договори про співпрацю, шляхом проведення спільних виїзних заходів.

Вартість двох машин разом з обладнанням становить 110 тис. дол. США.

Вищеназваний проєкт профінансований ЄС на 25 млн євро та направлений на сприяння миру, економічне відновлення та примирення в Східній Україні через соціальне та економічне відродження, де особлива увага приділятиметься підконтрольним Уряду територіям Луганської та Донецької областей.