Прес-центр24 серпня 2018, 19:08

Із вдячністю захисникам незалежності. Обласний захід з нагоди найбільшого державного свята відбувся у Попасній

Цього року Україна відзначає 27-у річницю незалежності. Це найбільше державне свято особливо відчувається на Сході, де вже п’ятий рік триває російсько-українська війна.

На її передньому краї – у м. Попасній – сьогодні, 24 серпня, відбувся обласний урочистий захід з нагоди Дня незалежності України.

«Ми відзначаємо наш найвеличніший День тут, де болить, де розірвана не тільки територія, а й сім’ї, долі, життя. Сьогодні на Попаснянщині, у Врубівці, ворожий артобстріл забрав життя молодого чоловіка, батька двох маленьких дітей. Ці втрати серед мирних і військових громадян нашої країни є найвищою ціною, яку наш народ платить за свою незалежність у боротьбі з російським агресором», – зазначив у вітальній промові голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Сердечно дякую захисникам України, які підхопили бойовий прапор боротьби за державність і стали на варті східного кордону. У глибокій пошані та скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих борців за незалежність», – зауважив очільник області.

Зі словами вдячності, віри і впевненості у відновлення цілісності нашої держави Юрій Гарбуз звернувся до земляків по обидва боки Сіверського Дінця: «Ми докладаємо всіх зусиль для повернення синьо-жовтого стяга в небі над Луганськом. Все буде Україна! Дякую за незалежність! Слава Україні!».

Очільник області також вручив державні та обласні відзнаки і нагороди.

Святкова програма заходу включила велику кількість культурних подій, серед яких – виставки народних майстрів, театралізовані вистави, творчі зустрічі, свято врожаю, дитячі розваги, робота креативної фотозони, флешмоби, яскраві концерти за участі аматорських колективів та професійних виконавців. 

Привітати жителів Луганщини з Днем незалежності України завітали заслужена артистка України Анжеліка Рудницька, співачка Ольга Нестеренко, заслужена артистка України Ярослава Руденко, композитор Борис Севастьянов, поет-сатирик Артем Полежака, співачка Оксана Муха, акустичний гурт «Jazzforacat», ансамбль пісні і танцю «Радани» та гурт «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії