Прес-центр28 вересня 2016, 16:09

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека імені О. М. Горького відсвяткує Всеукраїнський день бібліотек у новому приміщенні

27 вересня заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у обласному Форумі «Публічна бібліотека та розвиток національної свідомості громадян області» в рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Варто зазначити, що захід відбувся у новому приміщенні Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. М. Горького, за участі начальника управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Аліни Адамчук, голови Старобільської райдержадміністрації Анатолія Гаркавого, представників бібліотек області та мистців регіону.

Учасники форуму мали за мету продемонструвати власні здобутки, обмінятись  досвідом та свіжими ідеями.

Ольга Лішик привітала колектив Луганської обласної бібліотеки з новосіллям побажала подальшого відновлення та розвитку, а також нагородила кращих бібліотечних працівників  почесними грамотами та цінними призами.

В рамках заходу представники влади та бібліотекарі обговорили стратегію розвитку публічної бібліотеки та формування національної свідомості громадян.

Приводом для гордощів стало підведення підсумків роботи центральної бібліотечної системи за 2016 рік. Ідеться про 337 бібліотек Луганської області, 100 з яких оснащені сучасною комп’ютерною технікою, а загальний бібліотечний фонд обласних бібліотек складає 3,9 млн. примірників.

Крім того, у поточному році бібліотеки області розпочали безпрецедентну проектну діяльність, що є приводом для оптимізму. Активну участь бібліотечні працівники брали в численних міжнародних проектах. Бібліотеки налагоджують партнерські відносини з такими організаціями як «Восток SOS», фонд «Відродження», культурними ініціативами «Останній бастіон», «Жива бібліотека» та «З країни в Україну».