Прес-центр13 вересня 2016, 16:09

Луганські журналісти та громадські активісти обговорили шляхи досягнення соціальної єдності та порозуміння

12 вересня у Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець», що у Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою «Соціальна єдність, примирення через діалог задля суспільної злагоди та вирішення проблем громад: що зроблено та подальші плани».

Організаторами виступили Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації, ПРООН за ініціативи радника голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з питань інформаційної політики, внутрішньої політики та відкритості влади Віталія Кулика.

Вітаючи учасників заходу заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев зазначив, що ПРООН є надійним й давнім партнером обласної влади та робить вагомий внесок у розвиток області за різними напрямками, зокрема, щодо становлення громадянського суспільства.  

Учасник діалогу - радник ПРООН з питань примирення та соціальної єдності Ганна Борова акцентувала увагу присутніх на результатах візитів із обміну досвідом на тему «Діалог: соціальна єдність для вирішення проблем громад за принципом «знизу до гори». Також вона розповіла про можливості подання мікроініціатив під фінансування ПРООН.

Радник голови облдержадміністрації Віталій Кулик, звертаючись до присутніх, зазначив, що більшість публікацій регіональних ЗМІ не відповідають світовим стандартам толерантності та не сприяють досягненню примирення та суспільної злагоди в регіоні.

Для виправлення ситуації він запропонував створити постійно діючі експертні майданчики на кшталт «Луганського клубу», із залученням ЗМІ,  засідання якого будуть проводитися у Києві або виїзні в Сєвєродонецьку чи інших містах області. А також поділився планами щодо активізації діяльності Координаційної ради з  підтримки розвитку громадянського суспільства в Луганській області та створення обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та «Політичної ради» з числа представників політичних партій, які діють в Луганській області.

Учасники засідання обговорили спільні напрями роботи, подальші плани співпраці, заходи для досягнення соціальної єдності та порозуміння, подолання наслідків кризи в Луганській області.