Прес-центр29 липня 2019, 15:07

Триває конкурс для об’єднаних громад, що прагнуть поліпшити систему надання соціальних послуг

Неурядова організація Stabilization Support Services за підтримки посольства Великої Британії в Україні оголосила конкурс для об’єднаних територіальних громад, зацікавлених в участі у загальнонаціональному проекті «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту».

На місцевому рівні проект прагне розбудови потенціалу ОТГ у вирішенні проблем захисту постраждалого від конфлікту населення, включно з внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення інклюзивних, прозорих та підзвітних процесів управління.

Проект має підтримати впровадження інтегрованої моделі системи соціального захисту на рівні ОТГ, налагодити систему надання соціальних та адміністративних послуг в межах ОТГ, збільшити спроможність працівників ОТГ застосовувати гендерно- та конфліктно-чутливі підходи під час планування своєї діяльності, налагодити ефективну комунікацію між органами ОТГ та центральними органами влади.

До участі у проекті запрошуються представники офіційно сформованих (в яких відбулися перші вибори), спроможних об’єднаних територіальних громад, які готові діяти на користь та розвиток своєї громади та створювати належні умови для забезпечення соціального добробуту жителів ОТГ, доступності соціальної підтримки, у тому числі соціальних послуг, шляхом впровадження інтегрованої системи соціального захисту.

Перевага буде надаватися громадам, що не мають попереднього досвіду участі у проектах, пов’язаних з впровадження системи соціального захисту та розвитку соціальних послуг в ОТГ, які не отримували консультаційну підтримку з розвитку з соціальних послуг у громаді, не проводили оцінку потреб жителів ОТГ у соціальних послугах, та не мають розроблених соціальних паспортів громади, або які оновлювали свої соціальні паспорти більше ніж рік назад.

Перевага буде надаватися громадам, у яких проценте співвідношення кількості постраждалого від конфлікту населення, до загальної кількості зареєстрованих жителів громади складає не менше – 5 %.

До участі у конкурсі запрошуються об’єднані територіальні громади з 19 областей. За результатами конкурсу, в кожній області буде обрано по 3 ОТГ. В Донецькій та Луганській областях буде обрано по 4 ОТГ для участі у проекті.

Аплікаційна форма має бути заповнена українською мовою відповідно до вимог конкурсу та надіслана (з додатками) на адресу konkurs@radnyk.org до 11 серпня 2019 року 23:00.

В темі електронного листа має бути вказано – «Конкурс / Назва ОТГ – Аплікаційна форма».

Отримані заявки будуть перевірені на відповідність вимогам конкурсу, і ті, що відповідатимуть вимогам, будуть передані на розгляд конкурсної комісії.

Процес відбору ОТГ буде здійснюватися конкурсною комісією за об’єктивною системою оцінювання, та ґрунтуватиметься на дотриманні принципів прозорості та конкурентності. Критерії відбору застосовуватимуться на рівних засадах для кожної області.

Інформація про результати конкурсу буде оприлюднена на офіційному сайті та на сторінці програми у соціальній мережі Facebook до 18 серпня 2019 року.

Запитання про конкурс приймаються на електронну адресу konkurs@radnyk.org або за телефоном +38 (063) 765-03-78. Контактна особа – Олександр Глагола.

Додаткова інформація за посиланням: https://decentralization.gov.ua/news/11343