Архів новин

22 июля 2019

Глава держави підписав указ, спрямований на протидію рейдерству

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про заходи щодо протидії рейдерству». Документ містить набір інструментів, що будуть впроваджені найближчим часом для належного захисту власників бізнесу та протидії позбавленню їх майнових прав.

До 5-ї річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ від незаконних збройних формувань. Дякуємо вам, українські воїни!

Богдан Біленко: Патріот – це людина, яка готова віддати життя за свою країну

 

Сумчанин Богдан Біленко виховувався у сім’ї військових, на героїчному прикладі дідуся, нагородженого Орденом Червоної Зірки під час Другої світової війни. Мріяв про кар’єру офіцера.

Мобільна бригада медиків побувала вже у 18 населених пунктах Попаснянського району

В рамках проекту Фонду ООН у галузі народонаселення спільно із партнерами із «Української медичної місії» з 1 липня в Попаснянському районі працює медична мобільна бригада.

У складі бригади –  акушер-гінеколог, сімейний лікар, лікар з ультразвукової діагностики, медсестра (акушерки), соціальний працівник.

Медичний персонал надає послуги в населених пунктах сільської місцевості вздовж лінії розмежування.

У містах та громадах області: в усіх міських школах Кремінної утеплені будівлі, замінені вікна та двері

Ремонти проводились за рахунок районного бюджету на суму 5 831 103 гривень.

Крім цього, у загальноосвітніх школах № 1, 3 та 4 покращено санітарно-гігієнічних умови. На 444810,55 гривень проведені капітальні ремонти внутрішніх туалетів.

Облаштовані пандуси для людей з інвалідністю у школах № 1 і № 4 вартістю 44454 гривень.

Для школи № 1, яка є опорною, закуплено обладнання для оснащення «ресурсної кімнати» для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на 73319 гривень.

Завершується прийом заяв вступників у виші

Сьогодні, 22 липня, завершується прийом заяв вступників на бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування на базі 11 класів.

Можливість їх подачі буде відкрита до 18:00.

Більшість вступників подає заяви в електронній формі. Наразі електронних заяв зареєстровано майже 920 тисяч, а також створено 166,5 тисяч електронних кабінетів.

Усім вступникам обов’язково необхідно перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті. У конкурсному відборі братимуть участі тільки ті заяви, статус яких:

У Сєвєродонецьку відзначили п’яту річницю визволення міста

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь в урочистостях, присвячених п’ятій річниці визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань.

На заході також були присутні: секретар Сєвєродонецької міської ради В’ячеслав Ткачук, представники правоохоронних та силових структур, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, громадські активісти та пересічні містяни.

За рахунок ДФРР цьогоріч відновлять спортивні об’єкти Луганщини

В областях України продовжується реалізація важливих інфраструктурних проектів в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.

Вже схвалено фінансування 131 проекту зі створення важливої спортивної інфраструктури, з них 8 – у Луганській області.

На фінансування цих проектів виділено майже 1,3 млрд гривень.

Кошти будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт стадіонів, палаців спорту, басейнів та інших спортивних майданчиків.

Луганські стрибуни у воду вибороли дві ліцензії на Олімпіаду в Токіо

Олексій Середа та Олег Колодій кваліфікувались на Олімпійські ігри 2020 року у Токіо. 

Спортсмени у складі національної збірної виступали у Південній Кореї на Чемпіонаті світу з водних видів спорту.

Так, пробившись у фінал змагань луганчани завоювали путівки на Олімпійські ігри: 13-річний Олексій Середа за результатами змагань на 10-метровій вишці, а Олег Колодій – у стрибках з триметрового трампліну.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів!

Протягом півріччя оздоровились та відпочили більше 11 тисяч дітей шкільного віку області

Про це йшлося на засіданні обласного оперативного міжвідомчого штабу з координації організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2019 році.

Зокрема, протягом півріччя оздоровились та відпочили 11 тис. 161 дитина шкільного віку, або 20,6 % від загальної кількості дітей оздоровчого віку.

З них, 9 тис 823 дитини, які потребують особливої уваги та підтримки (або 28,6 % дітей пільгових категорій).

У тому числі:

- 349 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування;

- 200 дітей з інвалідністю;

- 1886  дітей з багатодітних сімей;