Архів новин

01 июля 2019

Визначено голів у 8 ОТГ Луганщини

За результатами підрахунку голосів територіальними виборчими комісіями визначено голів восьми об’єднаних територіальних громад у Луганській області.

Голова Марківської селищної ради – Дзюба Ігор Анатолійович (26,6 % голосів; участь у голосуванні взяли 43,6 % виборців).

Голова Коломийчиської сільської ради – Чунихіна Надія Василівна (93,6 % голосів; участь у голосуванні взяли 56,3 % виборців).

Голова Великочернігівської сільської ради – Кенюк Юрій Вячеславович (45,1 % голосів; участь у голосуванні взяли 50,8 % виборців).

Обласні стипендії призначено провідним і перспективним спортсменам Луганщини

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь підписав розпорядження про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2019 року.

Так, сім провідних спортсменів зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту отримають стипендію у розмірі 2965 гривень. Серед них учасники Олімпійських ігор, учасники та призери європейських та світових змагань.

Жителя Луганщини відзначено державною нагородою

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України.

За значний внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та вагомі професійні здобутки, а також особисті заслуги у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи медаллю «За працю і звитягу» відзначено електрогазозварника Сєвєродонецького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів Юрія Величка.

Вітаємо!

2 липня в Україні відбудеться єдиний вступний іспит

Завтра понад 65 тисяч вступників на навчання в магістратуру проходитимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Основна сесія ЄВІ проводиться у дві зміни. Початок першої зміни – о 10:00, другої – о 14:00.

Допуск вступників до пункту тестування буде розпочато о 9:15 та о 13:15 і припинено за 10 хвилин до початку тестування.

Вхід учасників до пунктів проведення тестування відбуватиметься за наявності екзаменаційного листка, оригіналу документа, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого зазначені в екзаменаційному листку) та запрошення-перепустки.

На Луганщині програмою СБУ «На тебе чекають вдома» скористалися 15 колишніх учасників НЗФ

У 2019 році у Луганській області програмою СБУ «На тебе чекають вдома» скористалися 15 колишніх учасників російсько-терористичних угруповань. Близько половини з них уже повернулись до нормального життя на вільній території України.

Зокрема, рішенням суду звільнено від кримінальної відповідальності жителя Алчевська, який у березні-квітні 2015 року проходив «службу» у «4-й окремій мотострілецькій бригаді 2-го армійського корпусу ЛНР», обслуговуючи військову техніку. Занурившись у жорстокі реалії середовища бойовиків, зрозумів хибність свого вибору і залишив «службу» у «2 АК ЛНР».

Вийшов новий номер Дайджесту - про безперервний професійний розвиток лікарів

У новому номері національної медичної стіннівки роз'яснюються зміни у системі безперервного розвитку лікарів, які вступили в дію 5 квітня 2019 року.

Заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський виділяє три риси нової системи безперервного професійного розвитку: визнання, підтримка, чесність.

Докладно пояснюють про нові принципи, за якими будуть атестуватися лікарі в цьому році і починаючи з січня 2020 року.

Також у  Дайджесті успішні провайдери освітніх послуг розповідають про свій досвід і можливості, які надають їхні навчальні програми для лікарів. 

Майбутні екологи Луганщини долучались до Всеукраїнського збору лідерів дитячого екологічного парламенту

На базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України м. Київ відбувся Всеукраїнський збір лідерів дитячого екологічного парламенту.

До участі було запрошено юних парламентарів, членів дитячих громадських екологічних організацій, юнацьких секцій товариства охорони природи, активних природоохоронців з числа гуртківців позашкільних навчальних закладів еколого-натуралістичного спрямування з усіх областей України.

Володимир Зеленський: Розведення сил поблизу Станиці Луганської – це перший крок до сталого припинення вогню

Розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської з обох боків – це перший крок до сталого припинення вогню. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Мені здається, це перший крок до сталого припинення вогню по всій лінії розмежування, який відбувся завдяки розблокуванню Мінського процесу. Я розумію, що тільки час і конкретні кроки зможуть підтвердити всім, що сторони виконують свої зобов’язання. Я не хочу обіцяти, що завтра буде мир, але з’явилася крихка надія на початок завершення гарячої фази війни», – підкреслив Глава держави у своєму відеозверненні.

В Кремінському районі ремонтують дитячі садочки та школи

Наразі розпочався другий етап реконструкції покрівлі дитячого садка «Катруся», перша черга робіт виконана у 2018 році.
Так, вже завершений капітальний ремонт харчоблоку, зараз проводиться часткова заміна підлоги та капремонт стін.

На подвір’ї середній школі № 3 встановлено ігрові комплекси для освітнього простору Нової української школи, а в будівлі закладу вмонтовано підвісну стелю.