Архів новин

05 июля 2019

Юні спортсмени області привезли сім нагород з чемпіонату України з пауерліфтингу

У Коломиї відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

Нашу область на змаганнях представляли вісім спортсменів, які за результатами вибороли дві золоті, чотири срібні та одну бронзову медаль.

Так, серед юнаків перемогу здобув Ілля Ситнік (Рубіжне, вагова категорія 66 кг). Срібло всеукраїнської першості у цій віковій групі вибороли Данило Дудкін (Лисичанськ, в/к 59 кг), Михайло Бурмака (Рубіжне, в/к 83 кг), Антон Нескородєв (Рубіжне, в/к 93 кг).

Серед юніорів трете місце посів Віталій Храпов (Рубіжне, в/к 59 кг).

Подробиці зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року

Зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з 21 травня до 17 липня 2020 року.

Кожен зареєстрований учасник має право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Розпочато прийом заявок на здобуття премії «Українська книжка року»

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року».

Премія присуджується у трьох номінаціях:

У містах і громадах області: діти з прифронтового Новотошківського відтепер мають кімнату дозвілля

Кімната дитячого дозвілля «KIDS-Ландії» з’явилася на другому поверсі Будинку культури селища Новотошківське Попаснянського району.

Ідея створити таку кімнату належить керівнику місцевої військово-цивільної адміністрації Дмитру Кондратьєву.

Спеціалістами Новотошківської ВЦА було написано проект та подано його на розгляд до декількох міжнародних організацій. На допомогу прифронтовому селищу прийшли представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Так, Новотошківське отримало гранд у 10 тисяч доларів на реалізацію дитячих мрій.

Цьогоріч вступники можуть підвищити свій бал за допомогою трьох коефіцієнтів

Під час вступної кампанії 2019 року є три коригувальні коефіцієнти: сільський, регіональний та галузевий. На них множитиметься конкурсний бал певних категорій вступників.

Так, претендувати на сільський коефіцієнт (СК) можуть ті, хто в рік вступу закінчили школу на території села й зареєстровані в селі. СК дорівнює 1,02 для всіх таких вступників, а також 1,05 для вступників на спеціальності, яким надається особлива державна підтримка.

Понад 3 мільйони у червні отримали місцеві бюджети області держсубвенції на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти

На початку червня місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, в сумі 3.211,8 тис. гривень.

Таким чином, усі заплановані призначення по зазначеній субвенції на перше півріччя поточного року в сумі 8.029,5 тис. гривень профінансовані у повному обсязі та спрямовані на придбання:

- персональних комп’ютерів – 3.104,6 тис. гривень;

- послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти  – 4.924,9 тис. гривень.

У ЦНАПах області за I півріччя надано майже 280 тисяч адміністративних послуг

На Луганщині діє 20 центрів надання адміністративних послуг.

З них 10 районних, чотири міських та шість ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Протягом I півріччя 2019 року через ЦНАПи суб’єкти господарської діяльності та громадяни отримали 280,5 тис. адміністративних послуг.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс майже в два рази. Середньомісячна кількість адміністративних послуг складає 47 тис.