Архів новин

15 июля 2019

У містах і громадах області: близько 8 мільйонів гривень витрачено на покращення умов у дитячих садочках Кремінського району

Протягом 2018-2019 років за кошти, виділені з районного бюджету, значно покращено матеріально-технічне та методичне забезпечення п’яти дитячих садочків.

Так, у дитячому закладі «Ластівка» оновлено м’який інвентар, придбано постільну білизну та ковдри, меблі, пилосос, праску, електром'ясорубку, шафи, столи, стільці, розвивальні куточки, встановлені ігрові майданчики на загальну суму 618952 гривень.

У 2019 році проведено облаштування пожежної сигналізації на 188268 гривень.

У ДЗ «Катруся» проведена реконструкція покрівлі будівлі на 2250857,03 гривень.

У Сєвєродонецьку розглядали питання запобігання та протидії домашньому насильству

Відбулось зустріч першого заступника Міністра юстиції України Олени Сукманової із представницями жіночих громадських організацій, органів державної влади та патрульної поліції.

Учасники обговорили ініціативи Мін’юсту щодо захисту прав дітей та жінок, такі як «Чужих дітей не буває» і «Сімейні радники», та про відновне правосуддя щодо неповнолітніх.

Мінрегіон профінансує 48 проектів з відновлення соціальної інфраструктури в Луганській області

У рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України разом з Європейським інвестиційним банком Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України реалізує соціально значущі проекти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Одеській, Полтавській, Харківській та Херсонській областях.

Це проекти оновлення шкіл, дитсадків, лікарень та житла для внутрішньо переміщених осіб та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Наразі схвалено фінансування 294 проекти, з них 48 – Луганської області.

На Луганщині відбувся відбірковий етап конкурсу «Кращий начальник караулу 2019 року»

Змагання відбулось на базі навчально-тренувального комплексу ГУ ДСНС України у Луганській області.

Своє вміння представляли 22 начальника караулів підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС України у Луганській області.

Уряд встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ приватне житло

Кабінет Міністрів України встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії Російської Федерації приватне житло.

Відповідне рішення прийнято за ініціативи МТОТ на засіданні Уряду 10 липня.

Відтепер власники житлових будинків (квартир), які були зруйновані внаслідок збройної агресії РФ на сході України, зможуть отримати від держави грошову компенсацію.

Сума виплати компенсації постраждалим визначатиметься за показниками вартості спорудження житла у відповідних областях України, при цьому граничний її розмір становитиме 300 тис. гривень.

Від КПВВ «Станиця Луганська» до зруйнованого мосту курсуватиме безкоштовний автобус для маломобільних груп населення

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького сьогодні, 15 липня, почав працювати спеціалізований сучасний автобус від  КПВВ «Станиця Луганська» до зруйнованого мосту.

Автобус призначений для перевезення літніх людей та осіб з інвалідністю. Він відповідає усім вимогам комфортності та доступності: облаштований пандус та низька підлога.

Пасажирів перевозитимуть безкоштовно. Перевозки здійснюватимуться за рахунок обласного бюджету.

Оголошення про проведення добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації в Луганській області від наукових установ, громадських об’єднань

Луганська обласна державна адміністрація повідомляє, що з 16 липня 2019 року розпочинає прийом документів для добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації від наукових установ і громадських об’єднань.

Для участі у доборі кандидати від наукових установ, громадських об’єднань подають такі документи:

Віталій Комарницький вручив ключі від автомобілів поліцейським Луганщини

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації передав поліцейським ключі від двох новеньких службових автомобілів Renault Duster.

Подія відбулась на майданчику біля будівлі Головного управління Національної поліції в Луганській області.

«У подальшому обласна адміністрація допомагатиме правоохоронцям із реалізацією проектів, які спрямовані на забезпечення правопорядку та безпеки жителів Луганщини», – наголосив Віталій Комарницький.

Знання англійської мови стане обов’язковим при вступі в університет

Для вступу в університети Міністерство освіти і науки розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах. 

Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів. Володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними та проводити регулярні «скринінги знань», зокрема, запровадити обов’язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.