Архів новин

10 июля 2019

Очільник Луганщини взяв участь у відкритті містечка пошуково-рятувального кінологічного відділення

Сьогодні у Рубіжному на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Луганській області відбулося урочисте відкриття містечка для собак пошуково-рятувального кінологічного відділення групи рятувальних робіт.

У заході взяв участь голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Віталій Комарницький поспілкувався з мешканцями пошкодженого будинку в Лисичанську

Сьогодні, 10 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, перебуваючи у Лисичанську, оглянув житловий будинок, який учора було частково пошкоджено.

«Вже другий день на місці працює штаб з ліквідації наслідків руйнування. Наразі необхідно знайти шляхи вирішення цієї ситуації у Лисичанську. Для початку треба розглянути можливість відновити цю частину будівлі, бо жителі будинку бажають туди повернутися», – наголосив він. Розглядаються й інші варіанти вирішення проблеми.

Урядом удосконалено нормативно-правову базу у сфері усиновлення

10 липня 2019 року Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей».

Важливо! В Україні стартував прийом заяв до вишів

В Україні почався прийом заяв у виші для вступу на бакалавра та наскрізного магістра – більшість вступників мають подавати їх в електронній формі через власні кабінети на сайті

Після подання першої заяви в електронному кабінеті вже нічого, жодні дані, змінити не можна. Тому перед поданням першої заяви вступник повинен перевірити, чи правильно він завантажив усі документи та вказав інформацію.

Зокрема, необхідно перевірити, чи завантажені правильні файли:

На Попаснянщині 50 школярів відпочили у туристичному таборі «Пілігрім»

У червні у селищі Білогорівка працював туристичний табір «Пілігрім». Цього літа до табору на відпочинок приїхали близько 50 хлопців та дівчат з міста Сєвєродонецьк.

Організатори – Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень спільно з ГО «Сєвєродонецький клуб спортивного туризму «Пілігрім».

Володимир Зеленський: До Дня Незалежності військові отримають премії на загальну суму 300 мільйонів гривень

Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення не проводити військовий парад на День Незалежності, натомість 300 мільйонів гривень будуть спрямовані на  премії військовослужбовцям. Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Обговорені питання будівництва на Луганщині нової залізничної гілки

В облдержадміністрації проведено засідання робочої групи з питання будівництва залізничної гілки, що має з’єднати колію Кіндрашівська-Нова – Лантратівка з мережею залізниць України.

Як зауважив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, захід організовано на виконання доручень Урядової робочої групи, що відвідала Луганщину 2-3 липня.

Президент підписав Розпорядження про звільнення п’яти голів райдержадміністрацій Луганщини

Президент України Володимир Зеленський 9 липня підписав Розпорядження про звільнення п’яти голів райдержадміністрацій нашої області у зв’язку із закінченням строку повноважень Президента України.

Зокрема, у Розпорядженні №121/2019-рп йдеться про звільнення А. Грачова з посади голови Біловодської районної державної адміністрації Луганської області.

У Розпорядженні №122/2019-рп – про звільнення Л. Латишевої з посади голови Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області.

Всі будівлі держорганів повинні стати енергоефективними

Термомодернізація будівель органів державної влади – один з важливих напрямів реформи енергоефективності в Україні. Це не лише імплементація Директиви ЄС «Про енергоефективність» в українське законодавство, а й скорочення споживання енергоресурсів.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України презентовано пілотний проект з проведення показової комплексної реновації будівлі Мінрегіону, що впроваджується за підтримки GIZ Ukraine.

Віталій Комарницький визначився з пріоритетними напрямами роботи

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький з перших днів перебування на посаді визначив перелік проблем області, які потребують першочергового вирішення. Пріоритетним є відбудова інфраструктури та економіки регіону. Про це новопризначений очільник області розповів під час прес-конференції.