Прес-центр31 липня 2019, 09:07

В облдержадміністрації проведено семінар з організації та функціонування системи внутрішнього контролю

Про забезпечення організації та функціонування внутрішнього контролю в структурних підрозділах облдержадміністрації розповіла в. о. начальника управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації Ірина Вєдєрнікова.

Вона зазначила, що однією з основних причин неякісного та неефективного виконання завдань і функцій установи, недосягнення результативних показників бюджетних програм, неефективного використання бюджетних коштів, а також порушень та недоліків при веденні фінансово-господарської діяльності є слабкість (недосконалість) системи внутрішнього контролю загалом або окремих її елементів.

Під час заходу було розглянуто нормативні акти щодо впровадження внутрішнього контролю, його види, елементи та завдання тощо.

Також учасники семінару розбирали покроково як слідує провести оцінку функціонування існуючої системи внутрішнього контролю, на прикладі опитувальної анкети.

Доповідач повідомила, головна задача – не оцінити, а провести діагностику існуючого стану в установі, виявлення слабких сторін. «Після проведення цього обстеження, ми будемо мати уявлення як підвищувати рівень ефективності діяльності та відповідальність щодо економного, ефективного, результативного та законного витрачання ресурсів», – підкреслила Ірина Вєдєрнікова.

Разом з цим, учасникам семінару розповіли про основні засади здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів.

Зокрема, на яких принципах ґрунтується внутрішній контроль в установі та як забезпечити його організацію. В чому полягає управлінська відповідальність та підзвітність керівника установи під час організації та функціонування внутрішнього контролю.

На завершені Ірина Вєдєрнікова запевнила, що  управління внутрішнього аудиту буде надавати методологічну допомогу усім структурним підрозділам облдержадміністрації.