Прес-центр14 вересня 2016, 15:09

Відродження Луганської обласної філармонії: Юрій Гарбуз передав митцям довгоочікувані музичні інструменти

14 вересня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз передав директору Луганської обласної філармонії Ігорю Шаповалову музичні інструменти: для симфонічного оркестру – англійський ріжок та литаври, ансамблю пісню і танцю «Радани» – баян.

Це дуже коштовні та цінні музичні інструменти, які вкрай були потрібні нашій філармонії. Кошти на їх придбання, у сумі понад 1 млн грн, були виділені з обласного бюджету.

У заході також взяли учать начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук і артист колективу ансамблю «Радани» Андрій Сінюков.  

«Ми продовжуємо відродження філармонії. Сьогодні – це вже потужний колектив всеукраїнського рівня, що виступав на головній сцені Національної філармонії у Києві. Дуже показово, що навіть в надзвичайно складних умовах, в яких опинилася наша область, мистецтво продовжує жити», – наголосив очільник області.

Звертаючись до митців Юрій Гарбуз сказав: «Дуже приємно відзначити, що створений лише рік тому ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії вже підкорив своїм талантом та високим професіоналізмом серця не тільки луганчан, але й жителів інших регіонів України».

Юрій Гарбуз побажав усьому колективу філармонії творчої наснаги, натхнення та нових вдячних шанувальників.