Прес-центр31 липня 2019, 09:07

Віталій Комарницький доручив підготувати технічне обґрунтування проекту будівництва залізничної колії

30 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. Було обговорено будівництво відрізку залізничної колії, яка сполучатиме гілки «Куп’янськ-Вузловий – Попасна» та «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова».

На початку засідання очільник області дав доручення відповідним підрозділам підготувати технічне обґрунтування проекту будівництва та знайти шляхи фінансування. Підготовка документації є важливим етапом вирішення гострої проблеми, пов’язаної з логістикою регіону. З’єднання зазначених гілок дозволить транспортувати вугілля на Луганську ТЕС із шахт, розташованих на території України, що позитивно вплине на енергетичну безпеку області. Крім того, будівництво залізничної колії приєднає п’ять аграрних районів області до загальноукраїнської мережі залізничних доріг та зменшить логістичні витрати сільгосппідприємств Луганщини на транспортування зібраного врожаю.

До проекту, за дорученням Віталія Комарницького, повинно бути включено локації, де імовірно здійснюватиметься з’єднання гілок.

Місце побудови нової ділянки залізниці повинно бути максимально придатним для відповідних робіт, а саме не мати природних перешкод та приватних землеволодінь.