Прес-центр31 липня 2019, 13:07

Віталій Комарницький закликав активізувати роботу над створенням Луганської обласної лікарні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів робочу нараду щодо відновлення Луганської обласної лікарні.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники міської влади Сєвєродонецька, обласної лікарні та медичного університету.

Очільник області наголосив на тому, що відновлення медицини третього рівня має пріоритетне значення, тому було створено спеціальну робочу групу.

«Ми маємо у найкоротший термін ухвалити концепцію вирішення цієї проблеми, щоб наступним кроком була розробка документації щодо конкретного об’єкту. Затягувати з цим ми не маємо морального права, адже жителі Луганщини вже понад п’ять років вимушені звертатися по спеціалізовану допомогу до інших областей», – наголосив Віталій Комарницький.

Учасники наради обговорили варіанти розміщення обласної лікарні та джерела фінансування. Відновлення медицини третього рівня у Луганській області пов’язано з багатьма обставинами, серед яких – дефіцит висококваліфікованих медичних кадрів, обмежений вибір придатних для цього приміщень, висока вартість і тривалі терміни будівництва нової лікарні тощо. Усі ці умови потребують детальної уваги та врахування у проекті створення обласної лікарні.

Нагадаємо, 17 липня Віталій Комарницький під час зустрічі з депутатами та виконкомом Сєвєродонецької міської ради запропонував перетворити міську багатопрофільну лікарню на обласну. Такий крок, на його думку, є вигідним і для області, і для міста, адже, по-перше, це знизить навантаження на міський бюджет (утримання лікарні буде за рахунок обласного бюджету), по-друге, заклад отримає нове устаткування, по-третє, це можливість розвиватися молодим кваліфікованим кадрам та додатково створювати робочі місця.