Прес-центр26 вересня 2016, 15:09

За сприяння групи цивільно-військового співробітництва жителі Сєвєродонецька та Кримського отримуватиме медичне обслуговування краще, ніж у більшості мирних областей України

За сприяння українських військовослужбовців групи цивільно-військового співробітництва Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня отримала обладнання та меблі для пологового відділення й відділення інтенсивної терапії новонароджених. Гуманітарна допомога була надана Європейським та міжнародним відомством Магістрату міста Відня, а її доставку з Європи до місця призначення забезпечили Благодійна організація «Міжнародний волонтерський фонд» та «Дарницька громадська варта».

До лікарні надійшли неонатальний інкубатор, апарат для УЗД Envisor CHD, машину для анестезії типу Aespire 1, два пересувні операційні столи, маніпуляційний хірургічний стіл, напільний штатив фірми Цейс, медичний аспіратор, 19 лікарняних ліжок з матрацами, 44 дитячих ліжка з матрацами, дитячі ліжка з підігрівом, 11 обігріваючих ламп, столи з дитячими кріселками, приліжкові тумбочки, кушетки, пеленальні столики, крапельниці, ваги для новонароджених, крісло для медогляду, фонтан штучного світла, лампу для медогляду.

Також обладнання було доставлене до стабілізаційного медичного пункту, нещодавно відкритого в селі Кримське Новоайдарського району, що розташоване поблизу лінії розмежування. Зокрема. медпункт отримав дефібрилятор, лампу для медогляду, 40 упаковок гіпсових пов’язок Cellona, 34 готових бандажів Cellacare Clavicular, стіл, тумби, ліжка тощо.

Нове обладнання, щойно передане для Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні та стабілізаційного медичного пункту у Кримському, відповідає найвищим сучасним світовим стандартам якості.

«Наша військова частина не тільки захищає територіальну цілісність і суверенітет нашої держави, але й намагається максимально поліпшити умови життя для жителів прифронтових територій. У з’єднанні створена група цивільно-військового співробітництва, яка вивчає проблеми місцевого населення, та в тісній співпраці з представниками місцевої влади та державними установами, міжнародними й волонтерськими організаціями, їх вирішує. Це стосується задоволення потреб в отриманні якісної медичної допомоги, освіти, безпеки, благоустрою, дозвілля тощо. Відтепер жителі Сєвєродонецька та Кримського будуть отримувати медичне обслуговування на рівні, кращому за більшість районів мирних областей України», – відмітив заступник командира військової частини.