Прес-центр14 грудня 2019, 08:12

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС!

26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС. Її наслідки визначально змінили життя українського народу, перетворили родючі землі на зону відчуження.

13 тисяч наших земляків різних професій були відряджені на боротьбу з невідомою стихією – ядерною катастрофою. Вони були тими, хто у перших рядах ціною здоров'я і життя, рятували нашу країну і весь світ від небезпеки.

Сьогодні у скорботі та вдячності ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, чиє життя обірвала страшна трагедія. Втім, нашим громадянським обов’язком є вшанування і турбота про живих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Луганщина вдячна мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, тим, хто став щитом заради майбутніх поколінь українців.

Бажаю кожному із вас незламної сили духу, міцного здоров’я, мирного неба над головою та родинного затишку.

 

З повагою

 

голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                      Сергій ГАЙДАЙ