Архів новин

01 августа 2023

Окупанти серйозно відчують наслідки нашої роботи – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогоднішній день почався з дуже змістовних доповідей представників сил оборони й безпеки нашої держави.

Керівник Служби безпеки України Малюк і міністр внутрішніх справ Клименко щодо ліквідації наслідків ударів російських терористів по наших містах: Харків, Кривий Ріг, Херсон, інші наші міста.

У Чернівцях відкрито Ресурсний центр для молоді Луганщини

Простір стане майданчиком для комунікації та об’єднання молодих людей з Луганщини і Буковини.

Він розташований за адресою: вул. Головна, 41.

У приміщенні передбачений функціональний коворкінг, встановлене сучасне обладнання, зручні меблі, облаштовані лаунж-зони.

У Кропивницькому 278 жителів Луганщини отримали продукти харчування

Також за потреби у місцевому координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини людям надавали окуляри, підгузки, ковдри та подушки.

Переселенці за тиждень обрали 398 одиниць одягу.

Для подальшої видачі сформовано 250 продуктових наборів.
 

Сьогодні розпочато реєстрацію для проходження сертифікації вчителями математики й української мови та літератури

Цьогоріч Міністерство освіти і науки України поширює процедуру сертифікації для учителів математики й української мови та літератури, які забезпечують реалізацію Державного стандарту Нової Української Школи на першому циклі базової загальної середньої освіти.

1 серпня розпочалася реєстрація вчителів математики, української мови та літератури, охочих взяти участь у сертифікації педагогічних працівників.

#Вірю_в_ЗСУ На Лимано-Куп’янському напрямку знищено російські танк, три БМП, чотири дрони-камікадзе та два склади з боєприпасами

За цю добу росіяни 617 разів застосували там артилерію та сім – авіацію.

У ході 13 бойових зіткнень ліквідовано 43 окупантів, 123 поранено.

Знищено танк, три БМП, два міномети, дві артилерійські установки, чотири дрони-камікадзе, два склади з боєприпасами та три вантажівки ворога, – повідомив Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Підбито підсумки двох місяців реалізації проєкту оздоровлення дітей «Літо-23»

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор провів апаратну нараду у форматі ZOOM-конференції.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук доповіла про реалізації оздоровчої кампанії «Літо-23».

Жителі Сєвєродонецького району подали майже 35 тисяч повідомлень про зруйноване росіянами житло. Загалом по області таких повідомлень понад 39 тисяч

Станом на 31 липня громадянами Луганщини подано 39055 інформаційних повідомлень (ІП) про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 33392 ІП.

Найбільше: Сєвєродонецькою – 10542 (ще 3664 ІП очікують на обробку), Попаснянською – 7065 (14 залишилося обробити), Рубіжанською – 5660 (78), Лисичанською – 4535 (93), Гірською – 2221 (2), Кремінською – 1086 (14).

Якщо порівнювати по районах, то майже 35 тисяч (із 39,055 тисяч загалом по області) повідомлень про зруйноване житло надійшло від жителів Сєвєродонецького району.

Як враховується допомога при народженні дитини у сукупному доході родини під час призначення субсидії

До середньомісячного сукупного доходу сім’ї не включається частина допомоги при народженні дитини, виплата якої проводиться одноразово (10 320 гривень).

Водночас, решта допомоги, яка щомісячно виплачується протягом наступних 36 місяців (по 860 гривень), до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при розрахунку житлової субсидії враховується (п. 4 та п.5 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №632).
 

Розпочалося подання заяв для вступу до магістратури

Подати заяву можна до 21 серпня (18:00). Рекомендації на бюджет оприлюднять до 26 серпня включно, а на контракт — із 30 серпня.

Подати заяву необхідно наступним чином:

У Рівному ВПО з Луганщини одержали понад 2400 матраців та наборів постільної білизни

Допомогу можна було отримати у місцевому хабі Кремінської громади.

Донори з Міжнародної організації з міграції, зокрема, надали для луганських переселенців 2444 набори постільної білизни, 2444 матраци, 1243 набори посуду та 1379 наборів побутової гігієни.
 

«Гвардія відновлення Луганщини»: 1619 переселенців працевлаштовані до органів влади та комунальних підприємств області

«Зусилля спрямовані на виконання двох стратегічних завдань: підтримку адаптації внутрішньо переміщених осіб в приймаючих громадах інших областей України, а також збереження кадрового потенціалу для відбудови Луганщини після деокупації регіону та налагодження в ньому безпекової ситуації», - зазначила в.о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Людмила Ахтирська під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

153 283 родини переселенців з Луганщини потребують житла: що робиться владою

Реалізацію житлових прав ВПО з Луганської області та низку інших питань розглянули на черговому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Зокрема, це працевлаштування та навчання ВПО, зміни у чинному законодавстві, які стосуються підтримки цивільного населення, реалізація ветеранської політики та стан впровадження всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» через надання комплексу психосоціальних послуг.

На Новопсковщині після отримання паспорту рф примусово ставлять на військовий облік, особовий склад росіяни все частіше розміщують у соціальних закладах, атаки противника відбито поблизу Новоселівського

«Ворог тисне в районі Новоселівського, декілька разів намагався перевірити на міцність нашу лінію захисту. Але українські воїни мужньо тримають оборону і вчергове відбили штурми росіян на цій ділянці фронту, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор 1 серпня зранку. – Лінія зіткнення постійно перебуває під авіаційними ударами загарбників. Не припиняють вони й тероризувати артилерією населені пункти, зокрема, Білогорівку і Невське».