Архів новин

02 августа 2023

Закарпаття буде одним із драйверів розвитку для всієї України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Це був довгий і дуже насичений день.

Ранок – звіти від наших воїнів, від ППО щодо збиття «шахедів». 37 «шахедів» загалом було за цю одну ніч. Частину вдалося збити. Але частину. На щастя, люди не постраждали. Є влучання у південних районах – Одещина, наші порти.

#Вірю_в_ЗСУ Майже половина із 11 бойових зіткнень на нашій ділянці фронту відбулася в Серебрянському лісі

Протягом багатьох місяців українські захисники на Лиманському та Куп’янському напрямках вибудовують правильну лінію оборони, наносять ворогу потужне вогневе ураження та за потреби контратакують.

Усі замисли росіян, не дивлячись на значну концентрацію їхніх сил та засобів, не вдаються, – запевнив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За добу противник 11 разів намагався атакувати – фактично половина бойових зіткнень відбулася в Серебрянському лісництві.

Упродовж тижня 23 учні Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею оздоровилися в Литві

Із 24 по 31 липня 23 учні Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею проходили оздоровлення у таборі «Діти України», розташованому в затишному селищі Каралкресліо в Литві.

Відпочинок організовано за сприяння Почесного консула Литовської Республіки в Луганській області Робертаса Габуласа та заступника мера міста Вілшавішкіс Йоріса Юскаускаса.

В країні розгалужується система реабілітаційних закладів для військовослужбовців і цивільних

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь у нараді під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

Першочергова увага була приділена роботі реабілітаційних медичних закладів. У Луганській області їх три: КНП ЛОР «Центр психічного здоров’я», КНП ЛОР «Луганська обласна дитяча клінічна лікарня» та КНП ЛОР «Старобільська обласна фізіотерапевтична лікарня».

На чемпіонаті Європи важкоатлети Луганщини відзначилися бронзою та п'ятьма четвертими місцями

Із 26 липня по 3 серпня в Бухаресті (Румунія) проходить чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років.

Луганщина на першості Європи представлена майстрами спорту України Тетяною Будніковою, Марком Лєванзовим та Ганною Калашник.

У результаті, серед дівчат до 23 років у ваговій категорії до 45 кг Тетяна Буднікова посіла четверте місце в ривку (55 кг), четверте - в поштовху (64 кг) та четверте - в сумі двоборства (119 кг).

Невздовзі по всій Україні будуть створені ради ВПО, але Луганщина була першою

За дорученням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук Ради з питань внутрішньо переміщених осіб запрацюють по всій Україні. На  Луганщині Рада ВПО як консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації діє з початку 2020 року.  Серед основних завдань: участь в управлінні справами, координація, захист прав та свобод ВПО, сприяння соціальному захисту, забезпечення житлом та роботою, психологічною, правовою та медичною допомогою тощо.

Хто цьогоріч отримає одноразову грошову допомогу до Дня Незалежності

21 липня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 754 «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань».

Нею затверджено порядок здійснення у 2023 році виплат разової грошової допомоги до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

Грошова допомога буде виплачена до 24 серпня і в такому розмірі:

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 2 серпня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 2 серпня, день:

- в останні чотири дні на Сватівщині була важка ситуація – загарбники намагалися просунутися з районів Кармазинівки і Куземівки на Новоселівське та Новоєгорівку;

- окупанти кидали в бій регулярні війська та штурмові групи «шторм зед», але наші Захисники стримали противника і нанесли йому ураження;

- росіяни намагаються атакувати й Білогорівку – ворог розуміє, що наземними спробами її важко взяти, тому застосовують там, переважно, артилерію та авіацію;

єОселя: Стартував новий етап програми доступної іпотеки на житло

1 серпня набули чинності ухвалені Урядом зміни до Постанови КМУ №856. Відтепер подати заявку на участь в програмі можуть ветерани війни, учасники бойових дій, ВПО та громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу.

Упродовж липня у хабах Кремінської громади видано майже 5000 продуктових наборів

Минулого тижня в гуманітарних хабах Кремінської міської військової адміністрації продуктові набори отримали понад 1000 внутрішньо переміщених осіб Луганської області.

А за місяць через Кремінські гумхаби видали майже 5000 харчових пакунків.

На Рівненщині видавали та фасували продукти (за тиждень сформовано 985 наборів), сім’ї з дітьми отримували дитячі підгузки, а всі, хто звертався, – консультації від лікаря, фахівця центру зайнятості, юриста.

Луганські переселенці можуть отримати ваучери на навчання за 78 професіями та 45 спеціальностями

Луганська обласна служба зайнятості пропонує внутрішньо переміщеним особам перелік із 78 професій та 45 спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Особа за власним вибором може пройти навчання у майже 500 закладах вищої освіти, 600 закладах фахової перед вищої освіти та 950 закладах професійно-технічної освіти.

У п’ятницю троє спортсменів з Луганщини стартують у суперфіналі кубка світу зі стрибків у воду

Із 4 по 6 серпня у Берліні відбудеться суперфінал кубка світу зі стрибків у воду.

Змагатимуться найсильніші спортсмени з 19 країн, які зуміли кваліфікуватися за підсумками двох попередніх етапів у Китаї та Канаді.

Україну представлятимуть шість спортсменів, троє з яких виступають за Луганщину.

Це Олег Колодій, Соф'я Есман та Олексій Середа.

Гігієнічні та продуктові набори можуть отримати переселенці з Луганщини в хабі Гірської громади, який знаходиться у Полтаві (відео)

Гігієнічні та продуктові набори можуть отримати переселенці з Луганщини в хабі Гірської громади, який знаходиться у Полтаві.

Хаб розташований за адресою: вулиця Миколи Дмитрієва, 7.

Графік роботи: з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю, контактний номер телефону: (050) 137 24 65.

Із 1 серпня перевізників без перепустки окупанти не пускають до Рубіжного, на Сватівщині із жовтня складатимуть попередні списки на депортацію за відсутності паспорту рф, Невське та Білогорівка під щоденним вогнем противника

«Невське та населені пункти навколо щодоби страждають від російської артилерії. Ворога не спиняє й те, що там залишаються мирні жителі. Також під обстріл потрапила Білогорівка, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Завдяки злагодженим діям наших воїнів, якісно побудованій обороні і роботі штабів, ворог не досяг бажаного результату, став втрачати більше особового складу та техніки».