Архів новин

28 августа 2023

Наша «оборонка» даватиме більший результат - звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні був довгий і змістовний день нарад і зустрічей. Міжнародні заходи, наша комунікація, український порядок денний.

Короткий звіт.

Головне, звісно, Ставка. І про те, що робимо зараз, і про те, до чого маємо бути готові. Перше – передова. Передусім Купʼянський напрямок, ключові точки Донеччини – Бахмут, Авдіївка, Марʼїнка, південні напрямки, зокрема, Оріхівський. Доповіді генералів Залужного, Сирського, Тарнавського.

#Вірю_в_ЗСУ На Луганщині уражено російський ЗРК «Тор-М1» вартістю $25 млн

Рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка уразила російську самохідну установку зенітного комплексу «Тор-М1» на Луганщині.

Влучним ударом FPV-камікадзе «ахіллесівці» вивели з ладу автономний самохідний зенітний ракетний комплекс, вартість якого складає близько $25 млн.

Дмитру Красильникову присвоєне військове звання генерал-майор

"Шановний пане генерале! Вітаю вас із черговим військовим званням. Як і попередні, воно здобуте рішучіми діями на полі бою.

Уберегти життя особового складу, мінімізувати ризики та нанести при цьому противнику значних втрат - все це ви намагаєтеся врахувати при ухваленні кожного рішення.

Саме завдяки ним очолювані вами війська оперативного командування "Північ" неодноразово зривали усі плани росіян, які намагалися просунутися на Луганському напрямку.

Так тримати, друже! Перемога буде за нами!" - підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Ціни на гречку у так званій «лнр» більш ніж вдвічі вищі, на м’ясо та олію – майже вдвічі

Середні споживчі ціни на продукти харчування в територіальних громадах Луганської області, які перебувають в окупації, у липні 2023 року були значно вищими, ніж на підконтрольній Уряду України території.

Деякі продукти харчування коштували більш ніж в два рази дорожче, зокрема, це крупа гречана.

За який період в дохід домогосподарства при призначенні субсидії враховується пенсійна виплата?

У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

Наприклад, якщо людина звернулася за призначенням субсидії у серпні, то дохід у вигляді пенсії буде враховано за червень.

При розрахунку житлової субсидії на опалювальний період (з жовтня) як дохід враховується розмір серпневої пенсійної виплати.

У Дніпрі розпочали видачу гігієнічних наборів для жителів Луганщини

Це допомога від міжнародної організації Action Against Hunger.

Вона розрахована на родини-ВПО з Луганщини, які мають дітей до 17 років і були зареєстровані у Кремінському хабі у місті Дніпро (вул. В. Антоновича, 89) до 1 серпня 2023 року.

Також наші переселенці отримали там понад 400 пакетів з продуктами.

Відвідувачів консультували психологи, медпрацівники, фахівець Пенсійного фонду України.

Надавалися бібліотечні послуги, відбулося заняття з мовленнєвого розвитку для дошкільнят. Запрацював «Клуб комп’ютерної грамотності» для дорослих і дітей.

Для українців за кордоном з'явилися нові "гарячі лінії" емоційної підтримки

Для українців за кордоном Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована Першою леді Оленою Зеленською, разом з Міжнародною організацією з міграції започаткували "гарячі лінії" емоційної підтримки.

На них українці, які наразі вимушено перебувають за кордоном, можуть отримати безкоштовну консультацію психолога. Фахівець вислухає та дасть поради щодо покращення самопочуття.

Хто має пільги під час вступу до закладів профтехосвіти

Зараховуються поза конкурсом:
▪️ особи відповідно до ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
▪️ діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
▪️ діти та особи з інвалідністю;
▪️ особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
▪️ особи відповідно до ЗУ «Про підвищення престижності шахтарської праці»;
▪️ при вступі на навчання за гірничими спеціальностями - діти, чиї батьки загинули або стали інвалідами на вугледобувних підприємствах;

Чернівецький хаб: за тиждень набори гігієни одержали 142 родини ВПО

У Чернівецькому центрі для переселенців з Луганщини вже понад два тижні триває видача гігієнічних наборів від Міжнародної організації з міграції.

За цей період їх отримали 265 родин.

Загалом протягом минулого тижня до хабу за різними видами допомог звернулося більше 160 осіб.

Контактний телефон: 0668171701.

Телеграм-канал: https://t.me/lug4ernivci
 

Призерам міжнародних змагань з Луганщини виплатять грошову винагороду

Про це йдеться в розпорядженні очільника Луганщини Артема Лисогора № 173 від 23 серпня 2023 року.

Серед представників олімпійських видів спорту винагорода призначена представникам збірної України зі стрибків у воду.

Це – Олексій Середа, який виборов друге місце на чемпіонаті світу та двічі переміг на чемпіонаті Європи.

Олег Колодій та Анна Письменська також відзначилися нагородами найвищого ґатунку на цьогорічній європейській першості.

Соф’я Есман піднялася на цих змагання на другу сходинку.

Сьогодні у Кремінському хабі в Дніпрі прийматиме юрист

28 серпня об 11:00 на базі хабу Кремінської міської військової адміністрації у місті Дніпро юристом благодійного фонду «Право на захист» буде проведено консультацію для ВПО.

Під час навчального року у так званій «лнр» у школах разом із дітьми розташовуватимуться військові рф, відмивання грошей – для практично зупиненої вугільної галузі регіону перед «виборами» знайшли інвестора, ворог продовжує штурмувати район Новоєгорівки

«Атаки росіян там майже не спиняються – в них є завдання продавити нашу оборону саме на цьому напрямку. Вже майже тиждень територія навколо населеного пункту залишається найгарячішою ділянкою в нашій зоні відповідальності. Противник додає ще більше особового складу, техніки та залучає авіацію, якою завдані удари по Надії, Твердохлібовому та М’ясожарівці», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Кармазинівка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Білогорівка, Кузьмине, Діброва зазнали артилерійських обстрілів з боку окупанта.